8 de desembre de 2019 8/12/19

La pantalla verda d'Almassora reduirà fins a un 90% l'impacte visual i sonor de l’indústria

La pantalla verda d'Almassora reduirà fins a un 90% l'impacte visual i sonor de l’indústria - (foto 1)
    MÉS FOTOS
    La pantalla verda d'Almassora reduirà fins a un 90% l'impacte visual i sonor de l’indústria - (foto 2)

    El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, ha presentat aquest matí a les associacions veïnals d'Almassora l'estudi tècnic per a la implantació de millores en el perímetre sud del polígon del Serrallo, elaborat pel Consell en col·laboració amb les companyies del polígon. El projecte encaixa amb els plans de l'Ajuntament d'Almassora per a la implantació de la denominada pantalla verda i estableix la creació de tres barreres vegetals que bloquejarien la visió de la zona industrial des de l'extrem més pròxim al mar fins al lateral més a l'oest.

    Tal com ha detallat Quesada, aquestes actuacions estarien dividides en tres fases i la seua execució aconseguiria bloquejar "entre un 80 i un 90%" l'impacte paisatgístic i sonor que genera l'activitat industrial, per al que el recurs més efectiu seria la utilització d'arbres de 10 i 12 metres d'altura. La vegetació se situaria tant a l'interior del polígon, en paral·lel al perímetre de la tanca del recinte, com en l'exterior del recinte i cobriria més de tres quilòmetres lineals d'extensió de terreny.

    En la trobada, ha participat també el director general de Canvi Climàtic, Joan Piquer, i representants de l'Associació d'Industrial del Serrallo (INDES), entitat responsables de l'elaboració de l'estudi. Per part de l'administració local, l'alcaldessa, Merche Galí, i la regidora de Platges i Turisme, Amaya Gómez han explicat a les entitats veïnals com aquesta intervenció està concebuda per a integrar la zona recreativa planificada pel consistori.

    L'edil de Platges ha destacat "el gran treball de coordinació entre empreses, Consell i Ajuntament per a l'elaboració d'aquest projecte que permetrà encaminar tots els nostres esforços i recursos cap a la creació d'aquesta barrera tan necessari per a millorar la imatge del nostre districte marítim i la qualitat de vida dels residents". No en va, l'estudi tècnic presentat hui recull la possibilitat de combinar l'arbratge amb una duna similar a l'existent en el passeig marítim a fi de donar continuïtat a l'estructura ja existent en aquest tram del litoral d'Almassora.

    Cal destacar que l'Ajuntament d'Almassora ha reservat una partida de 100.000 euros per a l'adquisició de terrenys per a l'execució d'aquesta pantalla verda, un projecte inclòs en Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) que compta amb finançament procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea sota el lema Una manera de fer Europa.

    ocultar
    La pantalla verda d'Almassora reduirà fins a un 90% l'impacte visual i sonor de l’indústria
    Pujar