elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dos minuts de rescat en el simulacre de la platja d’Almassora

Dos minuts de rescat en el simulacre de la platja d’Almassora
  • El pressupost per a salvament i abalisament supera els 72.000 euros

El servei de socorrisme de la platja d'Almassora ha realitzat el primer simulacre de rescat de la temporada estival amb dos minuts de maniobra com a temps límit d'actuació. L'operació duta a terme en Benafelí ha comprovat la resposta del personal del servei, que enguany ha incrementat el seu calendari d'activitat després de l'obtenció de la primera bandera blava per al litoral local.

El departament de Platges i la Policia Local han coordinat aquest simulacre d'emergència com a part del contracte de l'empresa Provita per a garantir la seguretat en la costa d'Almassora. El consistori destina aquest any 72.337,3 euros a salvament i abalisament. El pressupost inclou les despeses de personal, Seguretat Social, motorització-vehicles, equipament de les postes i material dels socorristes mentre que l'apartat d'abalisament comprén els treballs d'instal·lació, manteniment, recollida i neteja, així com boies i cadenes, entre altres.

L'empresa adjudicatària del contracte estarà operativa fins al pròxim 5 de setembre en horari d'11 a 19 hores. Aquest fet suposa un increment respecte al calendari de l'any passat, que limitava l'horari del personal de vigilància al juny i setembre. A més d'aquesta novetat, la platja d'Almassora incorpora aquest estiu dues jornades de donació de sang. La primera tindrà lloc dimarts que ve 13 en l'antiga caserna de Carabiners en horari de 17 a 20.30.

D'altra banda, Creu Roja inaugura aquest diumenge el calendari d'activitats d'estiu amb una neteja dels Gols a càrrec de voluntariat. El punt de trobada és en l'entorn protegit a les 10 hores. L'activitat es repetirà a la fi d'agost. L'ONG també ha previst tres exposicions i tallers per als més menuts.

Pujar