elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Merche Galí accedeix a l'Alcaldia d'Almassora per a “governar amb humiltat, prudència i justícia”

Merche Galí accedeix a l'Alcaldia d'Almassora per a “governar amb humiltat, prudència i justícia”

  Merche Galí Alfonso ja és alcaldessa d'Almassora. El ple d'investidura celebrat aquest migdia ha votat l'elecció de Galí com a màxima responsable municipal amb els suports de PSPV i Compromís. La munícip ha tancat la sessió amb el discurs d'investidura, en el qual s'ha compromès a “governar amb humilitat, prudència i sent tant justa com vosaltres us mereixeu, com la meua ciutat es mereix”.

  En l'acte han estat presents el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; la consellera d'Habitatge, María José Salvador; el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer; el diputat autonòmic Ignacio Subías; l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; l'alcalde de Vila-real, José Benlloch; el president de l'Autoritat Portuària, Francisco Toledo, i altres autoritats provincials i autonòmiques.

  El secretari municipal d'Almassora ha obert la sessió amb el procediment d'elecció de l'alcaldessa. La presidència de la sessió ha correspost a la segona tinent d'alcalde, Diana Belliure, en ser candidata la primera tinent d'alcalde, la pròpia Galí. D'acord amb les regles de funcionament acordades pel ple municipal al principi d'aquesta legislatura, els grups han disposat de dos torns d'intervenció. Ha tancat aquest cicle el portaveu del grup municipal socialista, Santiago Agustí, per ostentar accidentalment l'Alcaldia.

  Una vegada promès el càrrec conforme al Reial Decret 707/1979, de 5 d'abril, ha tingut lloc el protocol del bastó, moment en què la presidenta del ple ha cedit el seu lloc a la nova alcaldessa d'Almassora. En arreplegar el testimoni de la exprimera edil, Susanna Nicolau, la seua successora ha reconegut que “per a mi aquesta vara representa la sustentació i ajuda que vaig a necessitar durant aquests dos anys de tots i cadascun de vosaltres, ciutadans d'Almassora”.

  A més, Galí ha repassat els assoliments aconseguits en aquests dos anys de pacte de govern: “Polítiques que han situat a Almassora entre els 50 municipis més transparents del país i amb les quals hem aconseguit 5 milions d'euros d'Europa per a posar a la nostra ciutat en la senda del progrés, amb un equip de govern format pel Partit Socialista i Compromís, units, mantenint cadascun la seua identitat i sabent donar resposta a centenars de ciutadans”.

  En finalitzar el ple d'investidura, el president de la Generalitat s'ha dirigit al despatx d'Alcaldia per a signar en el llibre d'honor de l'Ajuntament d'Almassora i fotografiar-se amb la corporació municipal. 

  Pujar