elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Mercat de la Taronja d'Almassora repartirà dolços elaborats amb cítrics locals per a fomentar el seu consum

El Mercat de la Taronja d'Almassora repartirà dolços elaborats amb cítrics locals per a fomentar el seu consum
  • L'associació El Torrelló repetirà la iniciativa un diumenge al mes fins a l'abril

El Mercat de la Taronja d'Almassora es convertirà en zona de tastos de dolços elaborats amb taronges o clementines locals per a promocionar el consum de cítrics de la terra. El regidor de Comerç, Santiago Agustí, ha coordinat amb l'associació cultural El Torrelló el desenvolupament d'aquesta iniciativa que es repetirà amb caràcter mensual fins al pròxim mes d'abril.

L'activitat arrancarà aquest mateix diumenge, quan als expositors habituals del Mercat de la Taronja s'afegeix un apartat de l'associació, atès per les integrants de la plataforma, que repartiran algun dolç o postres elaborades amb els cítrics que els consumidors poden trobar tots els diumenges durant la temporada de taronja en la plaça Pere Cornell.

El calendari de l'activitat és el següent: diumenge 22 de gener, 19 de febrer, 26 de març i 30 d'abril. L'expositor de productes estarà obert a partir de les 11 hores i tancarà les seues portes, com a màxim, a les 14 hores. Els veïns que s'acosten fins al Mercat de la Taronja tindran l'oportunitat de degustar una porció d'aquests plats típics de la zona. A més, l'associació El Torrelló lliurarà la recepta als interessats perquè puguen elaborar-la en les seues pròpies cases.

"El consumidor provarà el plat, rebrà la recepta i tindrà l'oportunitat en aqueix moment de portar-se a casa l'ingredient imprescindible per a cuinar-ho a casa, per la qual cosa creiem que la iniciativa compleix tots els requisits per a fomentar el consum dels cítrics locals", ha defensat Santiago Agustí.

El Mercat de la Taronja, amb un lustre d'activitat, compta amb la col·laboració de la cooperativa agrícola San José. Es tracta d'un recinte obert als productors locals, que no han de pagar taxes per l'ocupació de la via pública per la celebració d'aquest mercat dominical en el qual els consumidors tenen l'oportunitat de comprar cinc quilos de taronges a tres euros.

"És fruita de màxima qualitat, neta, lliure de plagues i venuda sense intermediaris per a garantir que el procés de venda és just per a l'agricultor", en paraules de l'edil de Comerç. Per la seua banda, aquest es compromet a oferir cítrics lliures d'insectes i plagues i ajustats al calibre comercial del mercat. A més, ha de deixar neteja la plaça una vegada finalitzat el mercat.

Pujar