elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'ampliació del gimnàs i la pavimentació del pati del Santa Quitèria, entre les propostes més votades en els pressupostos participatius

L'ampliació del gimnàs i la pavimentació del pati del Santa Quitèria, entre les propostes més votades en els pressupostos participatius - (foto 1)
  • En l'apartat de millora de voreres, les àrees amb més suports han sigut el carrer l'Alcora, l'avinguda Castelló i el grup Pius XII

L'Ajuntament d'Almassora ha tancat el recompte de vots, tant presencials com en línia, de la tercera edició dels pressupostos participatius, en la qual els projectes proposats pels veïns han sigut dividits en tres grans grups. Així doncs, en l'apartat d'inversions, l'opció vencedora (amb 822 vots) ha sigut l'ampliació del gimnàs municipal. La pavimentació del pati del CEIP Santa Quitèria ha sigut l'aportació més votada del bloc de millora de parcs, després de reunir 1.072 suports.

Pel que fa al conjunt de projectes vinculats a la millora de voreres en diferents punts del municipi, la zona que ha sumat més vots ha sigut el carrer l'Alcora (899), seguida molt d'a prop per l'Avinguda Castelló (888) i el grup Pius XII (843). Aquest grup compta amb un pressupost de 50.000 euros pel que l'edil de Participació Ciutadana, Susanna Nicolau, ha avançat que “determinarem el cost de cada intervenció i actuarem en les voreres que els veïns ens han sol·licitat fins a esgotar els fons d'aquesta partida”.

En aquesta mateixa línia s'ha manifestat l'edil d'Hisenda, Santiago Agustí, qui s'ha referit al projecte d'ampliació del gimnàs com “una obra que els usuaris demanden des de fa temps i que, gràcies als 100.000 euros d'aquesta partida de les inversions i al suport que ha rebut de la ciutadania, podrem començar a executar”. En aquest sentit, hauran de ser els tècnics municipals els que estudien com dur a terme l'actuació, ja que la proposta va ser inclosa en aquesta consulta a petició dels veïns.

Així les coses, l'equip de govern valorarà la inclusió, en el capítol d'inversions del pressupost municipal de 2018, d'algunes de les idees aportades per la ciutadania. Entre les opcions que també han rebut un gran nombre de vots i que seran preses en consideració per l'executiu municipal estan la instal·lació d'un pista de mini básquet en el parc Manuel Pesudo (876 vots) o l'ampliació de la xarxa de fonts del municipi (789). Així mateix, han destacat la creació de nous espais esportius a l'aire lliure (762 suports) i l'execució d'última fase de les obres del Parc d'Educació Vial (635). 

Cal recordar que la partida reservada per a l'execució dels projectes sorgits d'aquests pressupostos participatius serà de 200.000 euros. Per primera vegada des de la introducció d'aquesta modalitat de consulta ciutadana, van ser els veïns d'Almassora aquells que van proposar els projectes que consideraren necessaris per al municipi, aportacions que van ser valorades per una comissió en la qual van estar presentes tots els grups municipals.

Pujar