elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Almassora rebutja la Llei d'Amnistia i defensa la igualtat de tots els espanyols

L'Ajuntament d'Almassora rebutja la Llei d'Amnistia i defensa la igualtat de tots els espanyols
  • L'alcaldessa, María Tormo, defensa que l'equip de govern farà sempre enfront de tots aquells acords que generen desigualtats per als almassorins.

  • El ple aprova per majoria una proposta del PP que insisteix en la necessitat de mantindre la convivència democràtica des de la legalitat i lamenta el pacte aconseguit pel PSOE amb independentistes condemnats.

L'Ajuntament d'Almassora ha aprovat en un ple extraordinari una proposta presentada pel Partit Popular per a “reclamar la igualtat de tots els espanyols” davant la Llei d'Amnistia acordada pel PSOE amb els independentistes catalans. El document ha tirat avant amb el suport de PP i Vox i els vots en contra del PSOE i Compromís.

Així, el consistori “manifesta que la convivència democràtica dins de la Constitució i l'aspiració de la societat espanyola en el seu conjunt, que va impulsar el pacte de 1978, ha de continuar sent la fi última de l'activitat de tots els partits polítics, tant com la defensa de la llibertat i la igualtat que li són inherents i del principi de legalitat que la fa possible”.

L'Ajuntament d'Almassora defensa que la convivència democràtica i la consecució d'un ordre econòmic i social just “no es podran mai aconseguir mitjançant negociacions polítiques amb persones acusades i fugides de la justícia o condemnades per actes d'extrema gravetat contra l'ordre constitucional que, lluny demostrar el mínim indici de penediment, no deixen de reiterar la seua intenció de tornar a repetir les seues accions contràries a la Constitució”.

Així mateix, el ple municipal per majoria s'adhereix al comunicat subscrit per l'Associació Professional de la Magistratura, l'Associació Judicial Francesc de Vitòria, Jutgesses i Jutges per a la Democràcia i Fòrum Judicial Independent, que considera que el pacte d'investidura aconseguit entre PSOE i Junts per a investir a Pedro Sánchez suposa una intromissió en la independència judicial i fallida de la separació de poders.

En aquest sentit, el consistori insta el Govern d'Espanya que propose un model de finançament autonòmic que garantisca els principis d'igualtat i solidaritat i que siga fruit de l'acord entre tots, perquè els almassorins siguen iguals en oportunitats a la resta del conjunt de la ciutadania.

En el document aprovat es recull donar trasllat d'aquests acords a la Presidència del Govern, als portaveus parlamentaris en el Congrés i el Senat; així com a la Junta de Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

L'alcaldessa d'Almassora, María Tormo, ha defensat que els ajuntaments són la institució més pròxima als ciutadans i han de vetlar perquè disposen de recursos i serveis públics en igualtat. “No pot haver-hi mai ciutadans de primera i de segona, perquè amb la Llei d'Amnistia i el radical gir del PSOE pactant amb condemnats independentistes perd la gran majoria d'espanyols, perden els almassorins”, ha lamentat Tormo.

“Els plans de Sánchez no beneficien en absolut als interessos d'Almassora, hem de centrar-nos en el que realment és important per als ciutadans, en tot allò que millora el seu benestar i la seua qualitat de vida”, ha recalcat l'alcaldessa.

Pujar