14 de desembre de 2019 14/12/19

La jutgessa decreta el sobreseïment de la denúncia de l'edil Sergio Manrique

La jutgessa decreta el sobreseïment de la denúncia de l'edil Sergio Manrique - (foto 1)

  La titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Castelló ha decretat el sobreseïment provisional del procés obert arran de la denúncia presentada pel regidor i exportavoz de Se Puede Almassora, Sergio Manrique, contra els grups municipals del PSPV, PP i Compromís pel suposat ús irregular de les assignacions que han rebut del consistori en els últims anys.

  La magistrada assenyala en l'acte de sobreseïment que "no apareix degudament justificada la prepetración del delicte que ha donat motiu a la formació de la causa, atenent a les manifestacions del denunciant, qui discrepa de la destinació donada pels grups municipals de PSPV, PP i Compromís a les quantitats rebudes de l'Ajuntament amb càrrec a pressupostos i en concepte de subvenció".

  Després d'analitzar les factures o documents justificatius de la destinació que se li va donar a aquests diners, la titular apunta en l'acte "sense que d'aquests documents s'arreplegue com a destinatari a títol particular als investigats, per la qual cosa procedeix decretar el sobreseïment provisional de les actuacions".

  Accions

  Santiago Agustí (PSPV), Luis Martínez (PP) i Xavier Trenco (Compromís), que van ser citats a declarar per la denúncia formulada pel seu company de corporació, han recordat que totes les assignacions rebudes del consistori van ser justificades en el seu moment sense que la Intervenció municipal presentara mai cap objecció. Per aquest motiu, els portaveus dels tres grups estudien emprendre accions legals contra el regidor Sergio Manrique "pel dany inflingido a títol personal i dels grups als quals representem amb les seues falses acusacions".

  Els grups han lamentat el clima de tensió generat per Manrique des de la seua presa de possessió com a regidor de l'agrupació Se Puede, l'assemblea de la qual va aprovar la seua eixida del grup mesos arrere després del malestar intern causat. Per aquest motiu, i a causa que s'ha oposat a retornar la seua acta d'edil, Manrique és el primer regidor no adscrit de la història democràtica d'Almassora i, per tant, manca de representació en la junta de portaveus.

  ocultar
  La jutgessa decreta el sobreseïment de la denúncia de l'edil Sergio Manrique
  Pujar