1 d’octubre de 2020 1/10/20

Joventut activa un programa exprés per a preparar les proves d'accés a cicles de grau mitjà

Joventut activa un programa exprés per a preparar les proves d'accés a cicles de grau mitjà - (foto 1)

  Dimarts que ve 2 de maig donaran començament les classes de preparació de les proves d'accés a graus de cicle mitjà, promogudes per la Regidoria de Joventut. L'objectiu és que els joves que ja hagen complit els 17 anys i no compten amb el títol de graduat en ESO puguen superar l'examen i continuar amb la seua formació.

  L'Ajuntament d'Almassora ha dissenyat un programa intensiu en el qual els candidats repassaran continguts lingüístics en Castellà, Valencià i Anglés, Ciències Socials, Geografia i Història, Ciències Naturals i Competència Digital, sobre la base dels coneixement que la Conselleria de Educación requereix per a donar la prova per superada. Els xics i xiques, així com els seus familiars, també rebran assessorament per a completar el procés d'inscripció, que comença el pròxim 17 de maig.

  En aquest sentit el regidor de Joventut, Xavier Trenco, ha explicat que "aquest punt del curs escolar és clau per a orientar a aquells estudiants que no desitgen continuar amb l' educació secundària o superior i oferir-los opcions perquè no arriben al pròxim curs sense un objectiu clar". A fi de presentar el programa, el personal municipal ha contactat amb els equips directius dels IES Vila-roja i Alvaro Falomir, perquè els centres deriven als alumnes que consideren que compleixen en perfil.

  Cal destacar que els participants en el programa Jove Oportunitat (JOOP) que l'IVAJ ha realitzat a Almassora de manera pionera assistiran a aquestes classes de preparació. "El resultat d'aquesta orientació no ha pogut ser més positiu i la motivació que ara mostren els joves per ampliar la seua formació i treballar el seu futur és una bona mostra d'açò", ha celebrat Trenco.

  El curs de preparació dels exàmens d'accés a cicles de grau mitjà s'impartirà en el Ateneu Jove i s'estendrà fins al 19 de juny, data designada pel Consell per a la realització de les proves. La inscripció serà totalment gratuïta per a aquells estudiants que s'ajusten als paràmetres marcats per l'administració local per a l'admissió.

  Pujar