21 de gener de 2021 21/1/21

PP: "Intervenció alerta que el pressupost de PSPV i Ciutadans se salta la llei i dispara la despesa"

PP: "Intervenció alerta que el pressupost de PSPV i Ciutadans se salta la llei i dispara la despesa" - (foto 1)
  • L'informe del tècnic, desfavorable, adverteix que el límit de la despesa per a 2020 hauria de ser de 18,8 milions però l'alcaldessa incompleix el sostre amb 20,4 milions

La coalició d'esquerres que governa a Almassora, amb PSPV i Ciutadans com a socis, elevarà demà al dictamen de la comissió un pressupost que incompleix la llei, tal com ha advertit l'interventor municipal en el seu informe. El tècnic informa desfavorablement el projecte perquè els comptes que l'alcaldessa socialista, Merche Galí, ha pactat amb els seus socis superen el límit de despesa en més d'1,6 milions d'euros.

Tal com assenyala Intervenció, la regla de despesa, “que garanteix que un ajuntament no gasta més que el que ingressa”, s'hauria de limitar en 2020 a 18.824.488,28 euros. No obstant això, els límits establits pel Govern d'Espanya i que es van regular per llei en 2012, li'ls salta l'alcaldessa preveient una despesa que per al pròxim exercici se situa en 20.417.311,52 euros.

El PP ha advertit que és la primera ocasió en la qual un pressupost municipal s'eleva a dictamen amb l'informe en contra del tècnic municipal que ha de garantir el compliment de la llei. El projecte és il·legal, tal com adverteix Intervenció, que no pot donar el seu vistiplau al mateix lloc que una de les regles bàsiques de l'economia, no preveure una despesa per damunt dels ingressos previstos, no es compleix.

Des del Grup Municipal del PP han advertit, així mateix, el retard amb el qual PSPV i Ciutadans presenten el projecte de pressupostos per a l'exercici en curs. “Durant els mandats de govern del Partit Popular vam ser escrupolosos i rigorosos en el compliment dels terminis establits, perquè amb l'arrencada de l'exercici entrara en vigor el pressupost”.

No obstant això, “el PSPV i els seus socis de Ciutadans han sigut incapaços de complir el calendari que permeta a Almassora disposar del pressupost en vigor a 1 de gener”. Una mostra més de la “inestabilitat política d'una coalició que no ha dubtat a mantindre l'increment de la taxa de fems que el PSPV va aprovar en 2015, amb el suport de Ciutadans. Un soci lleial que ajuda a Merche Galí a maquillar el càstig que el Consell exerceix sobre Almassora, negant el desenvolupament de la pantalla verda i l'enderrocament de l'edifici 167, o ajudant a Sánchez a bloquejar el passeig marítim per a la nostra costa o la caserna per a la Guàrdia Civil”.

Pujar