26 de setembre de 2020 26/9/20

Les Goles del Millars sumaran una ruta per a discapacitats a Almassora

Les Goles del Millars sumaran una ruta per a discapacitats a Almassora - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Les Goles del Millars sumaran una ruta per a discapacitats a Almassora - (foto 2)

  Les Goles del Millars sumaran un espai accessible amb el disseny dels tècnics d'Almassora, que preveuen un actuació en el circuit per a compatibilitzar espais adaptats amb l'ús habitual de la ruta. Es tracta d'una intervenció proposada pel departament de Medi ambient en la desembocadura del riu al seu pas per Almassora, que se sumisca a la plantació d'arbres que començarà en aquest últim quadrimestre de l'any amb els fons reservats per a repoblar la zona.

  Aquesta delegació ha estudiat ja diferents materials i preveu utilitzar peces prefabricades de formigó en una ruta circular entre el riu i el mar Mediterrani. Dos ponts amb accés des de Vora Riu eliminarien els guals inferiors i completarien l'accessibilitat “en una zona que fins ara veta el pas d'usuaris de cadires de rodes i ho dificulta enormement als qui porten carros de bebè o qualsevol altre element”, en paraules de la regidora de Medi Ambient, María José Tormo.

  Seran materials respectuosos amb l'entorn, tal com han confirmat els departaments de Sostenibilitat i el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) després d'una visita a  les Goles i la supervisió d'elements similars utilitzats en altres zones verdes de la Comunitat Valenciana. “En cap cas suposarà un impacte per al medi ambient però serà resistent per a garantir el seu manteniment enfront de l'erosió de l'ús, la pluja o els temporals”, ha garantit l'edil.

  Tal com han indicat els tècnics, la zona accessible discorrerà al costat del traçat actual perquè puga ser utilitzat per tots els usuaris, i no exclusivament per persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, estarà situada entre el riu i la ruta existent i inclourà dos ponts per a salvar els guals amb aigua per sota. Les peces estaran unides sense juntes per a afavorir el pas de les rodes.

  La localitat està pendent ara de tancar el disseny per a sol·licitar els permisos pertinents a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i començar l'actuació en aquest paratge natural. Mentre, el departament de Medi Ambient compta ja amb els fons necessaris per a començar en breu la plantació d'àlbers, freixes, lledoners, oms i tamariscos i crear així zones d'ombra naturals.

   

   

  Pujar