13 de juliol de 2020 13/7/20

La gestió dels fons europeus protagonitza la II Conferència de ciutats

La gestió dels fons europeus protagonitza la II Conferència de ciutats - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La gestió dels fons europeus protagonitza la II Conferència de ciutats - (foto 2)

  Almassora es convertirà matí en seu de la II Conferència de ciutats intermèdies, un fòrum que reunirà en la Casa de la Cultura a reconeguts urbanistes durant dos dies i en el qual les localitats de Torrent i Villena representaran a les províncies de València i Alacant. La trobada està patrocinada per l'Ajuntament d'Almassora amb el suport de la fundació Formació i Desenvolupament Urbanístic (FYDU) i la consultora Axioma.

  El programa arrancarà el dijous 26 amb la inauguració a càrrec de la regidora d'Urbanisme, Carmina Martinavarro, i el sotssecretari autonòmic de la Conselleria d'Habitatge, Francesc Signes. A continuació arrancaran les sessions dels enginyers Joan Olmos i Sergio Palencia, que abundaran sobre la mobilitat sostenible i el metabolisme urbà, respectivament. Després d'un descans de 20 minutos, reprendrà la jornada la directora general d'Habitatge, Rebeca Torró, que incidirà en les estratègies i ajudes per a la regeneració i renovació urbana. En últim torn intervindrà María Dolores Ortiz, del Ministeri d'Hisenda, per a debatre sobre els fons europeus en el desenvolupament de ciutats.

  En aquest sentit, l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha recordat que la convocatòria d'aquesta conferència s'emmarca en l'estratègia d'inversió urbanística dels fons Feder que concedeix la Unió Europea. "Almassora té per davant el repte de gestionar els cinc milions de la subvenció europea i idèntica quantitat que aportarà l'Ajuntament, sens dubte la major inversió registrada mai per aquest consistori", ha indicat.

  Tancarà el matí Javier Pérez Igualada, arquitecte de la Universitat Politècnica de València, per a donar pas a la vesprada a l'advocat urbanista García Nebot, que departirà sobre la modificació de la LOTUP. Els fons europeus tornaran a la programació de la II Conferència de ciutats intermèdies amb una taula redona en la qual intervindrà el director general de Finançament i Fons Europeus, Andreu Iranzo. Així finalitzarà la primera de les dues jornades en què està distribuït aquest fòrum.

  Divendres 27

  La segona jornada, el divendres 27, inclourà les ponències 'Costos del Urban Sprawl per a l'administració local' i 'Els condicionants sobre les ciutats espanyoles dels escenaris de canvi mundial previsibles en l'horitzó 2030'. En l'última part del matí intervindrà el sotsdirector general d'Ordenació del Territori i Paisatge, Vicente Doménech, per a departir sobre espais verds urbans, i el director general d'Indústria i Energia, Diego Maciá, que abundarà sobre la gestió d'àrees industrials a la Comunitat Valenciana. Una taula redona amb les conclusions donarà pas en últim terme a la clausura a càrrec de la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Blanca Marín, i l'alcaldessa d'Almassora.

  Pujar