29 d’octubre de 2020 29/10/20

El germà major de la Germandat del Crist serà el mantenidor de les festes d’Almassora

El germà major de la Germandat del Crist serà el mantenidor de les festes d’Almassora - (foto 1)
  • Andrés Martínez accepta la proposta de l’alcaldessa per a lloar a la reina i les dames

Andrés Martínez Vilar, germà major de la Germandat del Santíssim Crist del Calvari d'Almassora des de 2018, serà el mantenidor de les festes patronals després d'acceptar anit la proposta de l'alcaldessa, Merche Galí. La primera edil li va traslladar la voluntat de la futura reina, María Gonell Esteve, perquè exercisca aquest paper per l'estreta amistat forjada entre tots dos en la congregació de María Inmaculada i Sant Lluís Gonzaga.

No en va, el nou mantenidor va ser president de Lluïsos Almassora entre 2001 i 2013 i en l'actualitat segueix vinculat a l'agrupació, en la qual també participa la futura reina. De fet, a penes van bastar uns segons perquè acceptara una proposta que considera “un privilegi, més especial encara per ser l'any en què María serà la reina de les festes d'Almassora”.

Andrés Martínez també és membre de la penya La Colla, promotor de les festes de carrer i es declara “apassionat” de les celebracions de la localitat. Als seus 34 anys es convertirà en un dels mantenidors més joves de la història de les festes patronals, encarregat de lloar a la reina i la seua cort d'honor durant la cerimònia de presentació que tindrà lloc el divendres 8 de maig en el Recinte Fester.

Un dia més tard ocuparà la llotja d'autoritats durant la cavalcada del Pregó per a gaudir de la desfilada que anunciarà l'inici de les festes patronals i el diumenge 10 de maig integrarà la comitiva de la romeria a Santa Quitèria. No obstant això, el seu primer acte després d'acceptar el càrrec serà divendres que ve 28, quan el ple ratifique el nomenament de María Gonell Esteve, Alba Pesudo Luis i Nerea Montanos Sabiote.

Pujar