elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP eleva al ple les firmes dels veïns d'Almassora contra les retallades sanitàries

El PP eleva al ple les firmes dels veïns d'Almassora contra les retallades sanitàries
  • “Els veïns desitgen que qui governe lo faça per a millorar la seua qualitat de vida, no per a minvarl-la. Y amb el PSOE hem perdut recursos vitals”, assenyala Tormo

El Partit Popular d'Almassora elevarà hui al ple les signatures de centenars de veïns de la localitat que la formació política ha recollit en contra de les retallades sanitàries que el PSOE està imposant des de fa més de mitja dècada.

El càstig a Almassora “va començar per la suspensió d'especialitats en el Centre Sanitari Integrat de Pius XII, fa més de mitja dècada, i hui l'escenari és de col·lapse en el centre de salut del carrer San Pedro”. En poc més de mitja dècada, el PSOE ha desmantellat la pràctica totalitat d'especialitats del CSI Pío XII, inaugurat en 2011 pel PP amb una cartera de serveis destinada a evitar desplaçaments a Castelló.

Hui les portes del centre mèdic estan tancades per a consultes de medicina general. Només està operatiu per a proves de RX, matrona i rehabilitació. La resta de serveis els assumeix l'antic centre del carrer San Pedro “on els pacients han d'esperar al carrer perquè estan desbordats”.

I els veïns no mereixen aquest tracte, assenyala María Tormo, portaveu del PP a Almassora. Com tampoc que se'ls prive del consultori mèdic de la platja. El centre ja va ser objectiu de les retallades del PSOE l'any 2019. “Ens van reduir la prestació que llavors s'oferia de dilluns a divendres”, recorda la portaveu del PP. Un any més tard, en 2020, el PSOE va decidir tancar directament les portes de la prestació i en 2021, malgrat anunciar la seua reobertura, “hui continua tancat”.

El resultat, de nou, “és que l'únic centre mèdic obert, el del carrer San Pedro, està desbordat i els metges saturats per una ineficaç gestió i falta d'inversions en sanitat. “Perquè la trista realitat”, ha assenyalat Tormo, “és que els mateixos que apliquen retallades a recursos que són vitals són els que en el primer semestre de l'any, en plena pandèmia, van decidir tirar al carrer a 563 metges contractats per a reforçar les plantilles”.

Pujar