elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Descoberta una gran plantació de marihuana en tres xalets d'Almassora i una casa de Castelló, prop d'un col·legi

Descoberta una gran plantació de marihuana en tres xalets d'Almassora i una casa de Castelló, prop d'un col·legi
  • La Policia Nacional ha detingut a deu persones per tràfic de droga, la meitat comptaven amb nombrosos antecedents penals

MÉS FOTOS
Descoberta una gran plantació de marihuana en tres xalets d'Almassora i una casa de Castelló, prop d'un col·legi - (foto 2)

La Policia Nacional ha desarticulat dos grups criminals dedicats al tràfic d'estupefaents que operaven des dels seus assentaments en tres xalets d'Almassora i un habitatge del Grup sant Agustí de Castelló, esta última situada en les proximitats d'un centre educatiu. Després dels quatre registres domiciliaris s'han practicat deu detencions. En una dels habitatges havien construït un “zulo” en el qual disposaven d'una gran plantació de marihuana.

En el marc de dues operacions d'intensificació de la lluita contra el tràfic de drogues i el crim organitzat que realitza la Comissaria Provincial de Castelló, agents de la Policia Nacional han desactivat el primer punt negre a Almassora, la matinada del 17 de gener, en el qual van ser detingudes cinc persones d'una mateixa família, com a presumptes autores d'un delicte de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric, mateixa família.

Malgrat que es dedicaven, pel que sembla, a la venda cocaïna com a principal activitat, també es va trobar ocult, en una de les propietats registrades, un “zulo” subterrani que albergava tres habitacions, trobant-se en dues d'elles un cultiu il·legal de marihuana conformat per gran quantitat de plantes, substància que segons la investigació, després de ser processada hauria sigut destinada al narcotràfic. En els domicilis també s'ha intervingut cocaïna preparada per a la venda a la menuda, una important quantitat de diners en efectiu, telèfons mòbils, tres vehicles, així com diversos útils empleats en el cultiu il·legal de cànnabis.

El segon punt negre de venda de droga, en concret cocaïna base, controlat per una altra família, assentada en el barri de Sant Agustí, va ser desarticulat el matí del 23 de gener, practicant-se un manament d'entrada i registre en l'habitatge investigat, resultant detingudes altres cinc persones d'una mateixa família com a presumptes autores de delictes: contra la salut pública, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric

En la intervenció policial sobre el grup, que operava des de l'habitatge situat en els voltants d'un centre educatiu, s'ha confiscat cocaïna base, diners en efectiu, telèfons mòbils, una escopeta de caça amb munició, una pistola amb munició detonadora, així com diverses armes blanques i diversos útils empleats en el cultiu il·legal de cànnabis.

Tots dos grups havien realitzat enganxaments il·legals a la instal·lació de subministrament elèctric per a no ser detectats pels alts nivells de consum.

Les persones detingudes han sigut posades a la disposició de l'autoritat judicial. En un dels punts desarticulats els cinc detinguts comptaven amb nombrosos antecedents policials.

Pujar