elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP denúncia que Almassora compleix sis anys sense la SAMU que el PSOE va anunciar en 2015 al CSI Pío XII

El PP denúncia que Almassora compleix sis anys sense la SAMU que el PSOE va anunciar en 2015 al CSI Pío XII
  • El servei d'Urgències, que també va anunciar per al Centre Sanitari Integrat, no existeix. Per contra, el desmantellament del centre és pràcticament complet

El PSOE segueix hui, sis anys després d'anunciar la SAMU per a Almassora, sense dotar amb aquest recurs a la població. El compromís llançat pels socialistes en 2015, quan llavors eren socis de govern de Compromís, continua hui sent una quimera. Tampoc en la seua coalició amb Ciutadans han sigut capaços de complir aquest anunci que haguera dotat a una població de més de 27.000 habitants d'un recurs vital.

Per contra, explica María Tormo, portaveu del PP a Almassora, “la realitat és que lluny de reforçar els recursos sanitaris que van heretar, s'han dedicat a desmantellar-los”. Hui no sols no hi ha SAMU, tampoc Urgències, “com l'alcaldessa va anunciar que incorporaria al Centre Sanitari Integrat de Pius XII”.

La seua acció, això sí, ha deixat empremta en aquest centre sanitari. El que el PP va inaugurar al març de 2011 amb més d'una desena d'especialitats mèdiques i que hui manté tancades les seues portes a les consultes de medicina general. Només està operatiu per a proves de RX, matrona i rehabilitació. La resta d'especialitats s'han derivat a Castelló o al Grau, com és el cas de psiquiatria, i les consultes de medicina general col·lapsen el centre de salut del carrer Sant Pere.

Per a la portaveu del PP a Almassora, “mai una acció política ha sigut tan lesiva per als interessos de la nostra població. Especialment en pandèmia, amb necessitats sanitàries constants que obliguen els nostres veïns a guardar llargues cues, esperes interminables i retards constants”. Tot, fruit d'una política que desmantella la sanitat “i que castiga els nostres sanitaris, que han demostrat que són herois i que el seu treball ha anat molt més allà del professional en aquesta pandèmia”.

En efecte, assenyala Tormo, “gràcies a ells estem plantant cara al virus i ho fem amb un esforç sobrehumà perquè el PSOE, en lloc de reforçar plantilles ha tirat al carrer a professionals; en lloc d'obrir centres de salut, els ha tancats; en lloc de mantindre recursos vitals com el CICU, ha decidit tancar-ho a Castelló; i en lloc de fer costat als sanitaris amb recursos, els ha retallat en inversió en un exercici de destrucció del sistema sanitari públic inaudit”.

Pujar