20 de setembre de 2020 20/9/20

El Dia dels Majors reuneix a 1.150 veïns en les festes

El Dia dels Majors reuneix a 1.150 veïns en les festes - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Dia dels Majors reuneix a 1.150 veïns en les festes - (foto 2)

  La plaça Pere Cornell d'Almassora reunirà aquesta vesprada als 1.150 veïns inscrits en el Dia dels Majors. La Junta Local de Festes repartirà el multitudinari berenar a partir de les 18 hores. A continuació arrancarà l'espectacle de varietats de Los Tres Sudamericanos, l'humorista Paco Calonge i un tribut a Raphael sobre l'entarimat.

  Els preparatius per a acollir un dels esdeveniments amb més participació de la setmana han arrancat a primera hora del matí amb el muntatge del més de miler de cadires necessàries per a dur a terme l'acte. A més, l'homenatge als majors ha incorporat aquest matí la visita al veí de més edat d'Almassora, Vicente Safont Montins, que té 103 anys. La reina de les festes, Paula Cubertorer, i les seues dames, a més de la corporació municipal, han complimentat a Safont en el seu domicili, on s'ha reunit la família.

  Els actes del dia continuaran amb l'entrada de vaques de Miguel Parejo (Cabanes) i la posterior prova per la Vila. Parell tractarà de revalidar el primer lloc obtingut en el concurs de ramaderies de Santa Quitèria. A la vesprada, el protagonisme taurí serà per al cerril de La Palmosilla que patrocinen les penyes Sant Roc, K-Nut, El Duro, l'Arrastre, El Desfase, Peña 28, La Gleva, La Kolva i La Trama. Després de "Despreciado" arribarà el torn de l'exemplar de Cebada Gago, "Entregado", triat pel Caragol per al seu dia gran. La plaça Major de la Vila d'Almassora acollirà l'eixida dels dos exemplars.

  La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha agraït la col·laboració dels penyistes en les primeres jornades de la setmana gran i ha recordat que demà entrarà en funcionament la iniciativa "Vidrepenya". "Fem una crida a les collas perquè acudisquen a la plaça Santa Teresa entre les dotze i les quatre de la vesprada a dipositar els envasos de vidre que hagen gastat en aquests primers dies i que els puguem reciclar", ha detallat. La iniciativa es repetirà dissabte que ve. Després del pesatge, la penya que més vidre aporte rebrà una cistella de productes gastronòmics.

  Dimecres 11

  La jornada de demà inclou una nova exhibició de bous cerrils, a més de la demostració de rebosteria organitzada per l'associació de Mestresses de casa i l'espectacle Magic Circus de l'II Festival de màgia al carrer Almacadabra. La música també tindrà un espai a la nit amb el Festival rock en valencià (Egalité, Nius de Nit i Bajoqueta Rock) en el Recinte Fester i el tribut a Mecano en la plaça Pere Cornell.

  Pujar