elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP d'Almassora reclama convocar el Consell Agrari per a avaluar els danys per la calamarsa

El PP d'Almassora reclama convocar el Consell Agrari per a avaluar els danys per la calamarsa
  • L'episodi del dissabte va causar greus destrosses en el camp que és necessari avaluar enfront a un PSOE que no respon, assenyala José Claramonte, edil del PP

El PP d'Almassora ha reclamat la convocatòria del Consell Agrari amb l'objectiu d'avaluar els danys causats per l'episodi de calamarsa registrada dissabte passat. “La força del temporal ha provocat múltiples danys en vehicles particulars i elements mobles, però ha sigut especialment nociu amb el camp, especialment zones de cultiu”.

José Claramonte, regidor del PP a Almassora, ha reclamat “acció enfront del desistiment i l'abandó del PSOE que davant les nostres preguntes sobre mesures a emprendre s'ha limitat a encongir-se de braços”. I la realitat, explica Claramonte, “és ben diferent a la que pretén maquillar el PSOE. Els danys han sigut quantiosos i és urgent aplicar accions que resolguen la problemàtica registrat en el camp”.

Des del Partit Popular d'Almassora, explica el regidor del PP, “defensarem als qui viuen de les collites. Perquè hi ha famílies el manteniment de les quals depén dels cultius que hui, lamentablement, estan destrossats per l'efecte de la climatologia. I davant aquesta catàstrofe, s'han d'emprendre accions que resolguen la desesperació de molts ciutadans que en aquests moments han perdut tot”.

En aquesta línia, el PPCS ha reclamat una línia d'ajudes en Diputació que permeta atallar les pèrdues, “i aquesta mateixa acció és la que liderem a Almassora, perquè l'ajuntament ha d'estar al costat de les famílies davant un episodi d'aquesta magnitud”. Fer-ho, explica el regidor, de la mateixa manera que “estem al costat dels citricultors que porten tres anys encadenats de pèrdues pel 'cotonet'”. Una plaga per a la qual el PP reclama “tractaments eficaços, com els metil colpirifos, fins que es desenvolupen els biocides que aconseguisquen la mateixa efectivitat”. Perquè, en cas contrari, ha explicat Claramonte, “estem conduint a la ruïna a la citricultura que és base econòmica per al nostre municipi i de la qual viuen directament milers de famílies d'Almassora”.

Pujar