elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consorci del Millars adjudica el primer servei de visites guiades que incorpora l'atenció a la diversitat funcional

El Consorci del Millars adjudica el primer servei de visites guiades que incorpora l'atenció a la diversitat funcional

    El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars (CPPDM), integrat pels ajuntaments de Vila-real, Almassora, Borriana, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana, ha adjudicat a l'empresa Itinerantur Rutas Cultura Natura, SL, el primer servei estable de visites guiades al paisatge natural del Millars, destinades tant al públic escolar com a la població en general i amb especial atenció a la diversitat funcional. L'adjudicació del servei es va acordar en l'última reunió de la Junta de Govern del consorci, amb la finalitat que aquest projecte puga activar-se com més prompte millor.

    El servei estableix una àmplia tipologia d'activitats guiades, entre les quals destaquen per primera vegada les visites obertes al públic en general, tant en itineraris cicloturistes com a peu, a més de l'adaptació de les accions a persones amb diversitat funcional i els seus acompanyants. El president del consorci i alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha destacat l'aposta per garantir l'accessibilitat a les persones amb diversitat funcional, “de manera que aquest tresor ambiental que custodiem els tres municipis, en col·laboració amb la Diputació i la Generalitat, estiga obert a tothom”. A més ha valorat l'interés d'aquestes visites per als escolars, que fins al moment només havien pogut gaudir d'aquest servei de manera puntual, però que amb la nova adjudicació tindran al seu abast “un servei fix i estable, que ajude a afavorir l'interés de la població pel nostre paisatge protegit i fomentar la responsabilitat ciutadana en la conservació i defensa del patrimoni i la biodiversitat”

    Les visites estaran disponibles per al públic general i a més, el contracte establirà diversos tipus d'accions per a escolars, com l'opció de transport de dilluns a divendres o en cap de setmana, i grups de 30 a 55 persones. D'altra banda, aquesta adjudicació permetrà la realització d'un tercer tipus de visites obertes a tota la ciutadania, especialitzada en l'albirament d'ocells, una de les “joies” de la biodiversitat de la desembocadura del Millars. En aquest sentit, el servei haurà d'integrar en el seu recorregut els tres termes municipals, però respectant les èpoques de nidificació i altres èpoques ambientalment sensibles.

    Pujar