25 de juny de 2019 25/6/19

El consell de la residència municipal d'Almassora aprova el balanç positiu de l'exercici de 2018

El consell de la residència municipal d'Almassora aprova el balanç positiu de l'exercici de 2018 - (foto 1)

La presidenta del Consell d'Administració de la Residència Municipal de Persones Majors i Dependents d'Almassora, Diana Belliure, ha presentat aquesta vesprada davant la junta general d'accionistes el balanç econòmic de l'exercici de 2018. Les xifres evidencien la correcta la gestió de recursos per a la cobertura de despeses i, per tant, el resultat final ha deixat un superàvit de 259,86 euros.

Cal destacar que l'aportació municipal ha sigut la més alta dels últims sis exercicis i ha ascendit a 175.074 euros. Gràcies a aquests fons, el centre ha pogut cobrir les necessitats de personal derivades de baixes o vacances, així com ampliar les jornades de quatre professionals en els departaments de cuina i neteja, administració i atenció sanitària.

La residència també ha aplicat els increments salarias del 1,5% i 1,75% previstos pels Pressupostos Generals de l'Estat per als empleats públics. En total, l'apartat de personal ha ascendit a 1.199.053,05 euros, un xifra que per a Belliure reflecteix “el gran esforç que hem fet en els últims temps per a dotar al centre dels recursos humans necessaris per a millorar l'atenció als usuaris i a les famílies i per tal de millorar les condicions laborals de la plantilla”.

Així mateix, durant l'exercici de 2018, la residència d'Almassora va obrir cinc bosses d'ocupació, que se sumen a les dos obertes en els dos anys previs i a la bossa per a fisioterapetuas convocada a principis de 2019. D'aquesta manera el centre compleix amb l'objectiu de recuperar la plantilla prèvia a les retallades econòmiques que es van iniciar en 2011.

Addicionalment  la residència municipal d'Almassora compta per al seu finançament amb un subvenció de la Conselleria d'Igualtat i Política Inclusives que en 2018 va ascendir a 1.230.240 euros. En total, el centre disposa de  56 places per a usuaris interns i amb altres 15 de centre de dia, les quals estan cobertes el 100% en aquest moment.

En els últims mesos el centre ha regulat la contractació els subministraments d'electricitat i gas a petició de l'interventor municipal. Gràcies a l'adhesió al conveni del Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) la residència ha pogut complir amb la normativa sense necessitat de traure a licitació pública aquestes contractacions.