26 de setembre de 2020 26/9/20

PP: “Compromís i PSPV decideixen informar del Pla contra la Costa a una setmana del tancament del termini d'al·legacions”

PP: “Compromís i PSPV decideixen informar del Pla contra la Costa a una setmana del tancament del termini d'al·legacions” - (foto 1)

    Els dos partits polítics que governen en paral·lel a Almassora han decidit facilitar informació sobre el Pla contra la Costa que ha dissenyat i imposa el Consell al litoral d'Almassora a una setmana del tancament del termini d'al·legacions. “És significatiu la nul·la diligència que tant Compromís com PSPV han aplicat a aquesta tramitació. Ni un ni un altre ha donat informació sobre un programa que condiciona el desenvolupament de la nostra costa, no ja solament en els usos, sinó en el propi urbanisme, ja que el Consell imposa normes restrictives que coarten la llibertat i els drets dels propietaris de sòl del litoral”.

    “És evident que tots dos ajuntaments han aplicat un silenci còmplice per a evitar generar polèmica per una nova normativa que coneixen des de fa prop d'un any. No han sigut capaços de convocar a la ciutadania, als afectats i propietaris, per a donar a conèixer la translació d'aquest programa autonòmic a la realitat de la costa d'Almassora”.

    I no ho han fet, tal com ha declarat el regidor i portaveu del grup municipal del PP, Luis Martínez, “malgrat que hem preguntat de forma reiterada per l'aplicació d'aquest programa, denominat pel Consell com Pativel, sense rebre cap informació concreta sobre aquest tema”.

    Des del grup municipal del PP consideren que “si tots dos partits es van erigir com a capdavanters de la transparència i la participació, seria oportú que aplicaren la seua teoria a la pràctica, i aquesta era una oportunitat perfecta de fer-ho”. “No obstant açò, el pròxim 31 de gener conclou el termini per a al·legar contra aquest programa i ja no els veïns, sinó tampoc els grups de l'oposició, tenim coneixement algun de l'afecció d'aquest pla imposat pel Consell al nostre municipi”. De fet, ha indicat Martínez, serà dilluns que ve 23 en el si de la comissió informativa de Territori, “on se'ns informe per vegada primera de quines al·legacions tenen previst presentar tots dos ajuntaments per a defensar els interessos dels afectats enfront de les mesures restrictives que vénen imposades pel Consell”.

    Pujar