elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís: "Galí desobeeix el mandat de la ciutadania d'Almassora i pacta amb la dreta"

  • Les eleccions del 26 de maig donaven la majoria als partits d'esquerres

Compromís per Almassora recorda que l'àrea "Cultura era innegociable i ara el partit socialista l'ha posat a disposicó de Ciudadanos" per remarcar la falta de voluntat per arribar a un acord.

Compromís per Almassora ha qualificat el pacte impulsat per l'alcaldessa socialista, Merche Galí, amb Ciudadanos com a "decebedor", després que el PSOE haja "fet més esforços per pactar amb la dreta que amb Compromís" durant el procés de negociació. Així ho ha manifestat la portaveu de la formació, Diana Belliure, qui ha assegurat que Galí ha desobeït el mandat de les urnes en pactar en la dreta per a assegurar-se "el càrrec, el salari i els assessors".

"Nosaltres vam votar a favor del seu nomenament com a alcaldessa i ara ens trobem amb un resultat que no era el que van demanar els veïns i les veïnes d'Almassora a les urnes el passat 26 de maig", ha assenyalat la regidora de Compromís, en referència a la majoria obtinguda pels partits d'esquerres.

Pel que fa al procés de negociació, Belliure recorda que "ja s'ha vist que Cultura era innegociable i ara el partit socialista l'ha posat a disposició de Ciudadanos". L'edil també s'ha referit a l'increment de la despesa que "el PSOE volia evitar a tota costa i que no ha respectat, amb increments significatius de salaris i de dedicacions". No obstant això, "des de Compromís treballarem per evitar que els veïns i les veïnes d'Almassora n'isquen perjudicats i per informar la ciutadania de qualsevol malbaratament de diners públics que es produïsca".

Belliure ha lamentat que el programa social que la seua formació plantejava no haja sigut una prioritat a l'hora de formar govern. "Esperem no haver de lamentar retallades en serveis bàsics com l'educació, la dependència o els programes d'ocupació´", ha assegurat la portaveu, qui s'ha compromés a fer una oposició "coherent, honesta i responsable" i a "exigir la transparència amb què hem governat durant els últims quatre anys".

Pujar