19 d’octubre de 2020 19/10/20

La compra de una cadira adaptada obri el Millars a visites de persones amb discapacitat a Almassora

La compra de una cadira adaptada obri el Millars a visites de persones amb discapacitat a Almassora - (foto 1)
  • Destina 3.640 euros a aquest suport que permetrà recorreguts ambientals sense barreres

L'Ajuntament d'Almassora ha reservat 3.640 euros per a la compra d'una cadira adaptada, model Joëlette, que permeta la participació de persones amb discapacitat en les rutes pel paisatge protegit de la desembocadura del Millars. Aquest fet també obrirà les visites a l'alumnat amb mobilitat reduïda en els itineraris ambientals que organitza l'Aula de Natura de la Regidoria de Medi Ambient.

La seua regidora, María José Tormo, ha assenyalat que la fisonomia dels camins del riu és pràcticament plana, amb trams de terra i zones de “codolar”, que permet que quasi tota la població escolar puga participar, “però no tota”. “Els tècnics municipals modifiquen els recorreguts per camins i zones més accessibles, però aquesta adaptació minva l'experiència del riu i impossibilita poder arribar a zones especialment interessants”, segons Tormo.

Per això, el consistori ha decidit destinar part dels fons del pressupost 2020 no utilitzats per la pandèmia de coronavirus per a adquirir aquesta cadira que permet l'accés a terreny accidentat a persones amb mobilitat reduïda, però també en casos de participants que temporalment necessiten de repòs perquè pateix un esquinç o trencament. Transportada per dues persones, permet gaudir de tota classe d'excursions en la naturalesa per on no poden circular les cadires de rodes convencionals.

Aquest sistema adaptat és adequat per a adults i menors, tal com han comprovat els tècnics durant la cerca del més indicat per a recorreguts pel paisatge de la desembocadura del Millars. De fet, l'equip de Sostenibilitat ha contactat amb col·legis de la localitat que compten entre el seu alumnat amb xiquets i xiquetes amb mobilitat reduïda, així com amb fisioterapeutes, Relevo Paralímpico de la Fundación Trinidad Alonso, Cumbres sin Barreras, Federación de Montañismo i l’associació Cazarettos.

Aquesta última és especialista en l'organització d'eixides senderistes adaptades a través de cadires com la que adquirirà l'Ajuntament d'Almassora. Es dedica al fet que les persones amb diversitat funcional accedisquen al medi natural i disposa d'una secció dedicada a la divulgació perquè la inclusió siga una part de l'educació en escoles i instituts, senda que ja segueix el consistori.

“És una inversió reduïda que reportarà un gran benefici per a eliminar les barreres de l'entorn natural i així donar-lo a conéixer al major públic possible, sobretot l'infantil, que és el que té a les seues mans el futur de la conservació del Millars”, segons l'edil de l'àrea. “Era una proposta que teníem prevista des de fa molt de temps i que, després de valorar totes les opcions, es materialitzarà en el pròxim ple municipal”, ha conclòs.

Pujar