5 de desembre de 2020 5/12/20

La comissió COVID fixa els seus objectius a Almassora

La comissió COVID fixa els seus objectius a Almassora - (foto 1)

  La comissió COVID, creada aquesta setmana a Almassora per a unificar criteris en la superació de la crisi sanitària i econòmica del coronavirus, ha reunit els seus integrants en la primera reunió telemàtica. L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i els portaveus de tots els grups polítics amb representació municipal formen part d'aquest grup de treball que es reunirà amb caràcter setmanal.

  El primer d'aquestes trobades a distància va tindre lloc en la vesprada del dijous per a marcar els cinc pilars que componen l'estratègia de recuperació. Són: equipament i resposta a les emergències, fiscalitat, Serveis Socials, ocupació i reactivació econòmica i medi ambient i salut pública. El bloc inicial en el qual ja treballa aquesta taula com a objectiu prioritari és la dotació d'equipament i mesures de seguretat en el moment actual i les pròximes setmanes, coincidint amb la desescalada del confinament.

  En aquest sentit, l'Ajuntament d'Almassora s'ha emplaçat a contactar amb administracions supramunicipals per a consultar la possibilitat de fer arribar test o elements de protecció a la població. De moment, la institució local ha encarregat 26.000 màscares a la Diputació Provincial de Castelló que arribaran, procedents de la Xina, el mes vinent.

  Dins d'aquest bloc figura també la neteja de les vies públiques i la protecció d'empleats municipals. Quatre empreses treballen en la desinfecció del nucli urbà i els diferents districtes. A més, una signatura local ha fabricat les mampares de separació situades en instal·lacions municipals per a assegurar la distància entre la ciutadania i els treballadors públics una vegada que reòbriguen els edificis municipals.

  La resta d'àrees en les quals treballaran l'alcaldessa i els portaveus Santiago Agustí (PSOE), Javier Mollá (Ciudadanos), María Tormo (Partido Popular) i Diana Belliure (Compromís) abordaran setmanalment la reactivació econòmica per a minimitzar l'impacte de la crisi, diferents plans de creació d'ocupació, ajudes específiques des de Serveis Socials i recomanacions a la població per a la gestió de residus, entre altres.

  Pujar