29 de setembre de 2020 29/9/20

Comença l'elaboració del projecte per a la creació de l'accés de piragües al riu Millars a Almassora

Comença l'elaboració del projecte per a la creació de l'accés de piragües al riu Millars a Almassora - (foto 1)
  • Hauran d'estudiar les característiques del terreny i les antigues edificacions de la zona, que han quedat al descobert després de l'esbrosse del solar

Els tècnics municipals d'Almassora ja treballen en l'elaboració del projecte que permetrà habilitar un accés per a piragües en el marge del riu Millars, a l'altura del Vaig moldre de Pedra en el paratge de Santa Quitèria. Després de la finalització dels treballs d'esbrosse, que han retirat l'espessa vegetació que cobria les zona, el personal municipal, membres del Club Piragüisme Almassora i l'edil d'Esports, Xavier Trenco, han visitat l'espai per a determinar les característiques del terreny i estudiar l'estat de les edificacions que han quedat al descobert.

La construcció, que data del 1918, correspon a l'antiga fàbrica Mármoles Antonio Mas, especialitzada en el processament de pedres i altres materials de construcció, dels quals encara queden restes als voltants. Trenco ha informat que "ara haurem d'estudiar l'estat de l'edifici i determinar com integrar-lo en l'espai esportiu que instal·larem". El projecte haurà d'establir el tipus d'accés que tindran les embarcacions així com la viabilitat d'instal·lar un magatzem per a les mateixes en el propi complex.

El regidor d'Esports ha agraït la col·laboració de la Junta d'Aigües de la Plana, de la qual formen part els regants i comunitats propietàries del terreny del conegut com a Molí de Pedra. "Volem comptar amb el seu consell i que donen el vistiplau al projecte abans de la seua execució", ha assegurat Trenco. Per a tal fi, l'Ajuntament d'Almassora signarà un conveni amb els regants que regularà l'ús de l'espai per a poder dur a terme activitats esportives.

Cal recordar que els treballs d'esbrosse realitzats pel consistori han permès l'eliminació selectiva de la vegetació i s'han centrat en les espècies invasores. Els tècnics municipals han vetlat per la conservació de varietats com el pollancre, l'om i el llentiscle, que han assenyalat individualment amb la finalitat de que els operaris les distingiren de la resta.

Per als treballs, l'Ajuntament d'Almassora ha contractat una retroexcavadora de cadenes, una sistema que facilita la mobilitat en terrenys empinats, com ha sigut el cas d'aquest espai. Els treballs de neteja han tingut un cost total de 17.908 euros. La densitat de la vegetació ha dificultat la visualització del terreny que requeria ser esbrossat, per la qual cosa el procés s'ha estès més del previst.

Pujar