elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un centenar d’operatius convertirà el tancament d’Almassora en l’acte més segur del Roser

Un centenar d’operatius convertirà el tancament d’Almassora en l’acte més segur del Roser
  • La Vila es blindarà a l’entrada de menors i persones sense facultats per a córrer

MÉS FOTOS
Un centenar d’operatius convertirà el tancament d’Almassora en l’acte més segur del Roser - (foto 2)

Un centenar de persones vigilaran el tancament de bous cerrils que obrirà el cartell taurí de les festes i que convertirà aquest acte en el més segur de la setmana gran en honor a la Mare de Déu del Roser. La Vila concentrarà a efectius de Policia Local, Policia Autonòmica, Guàrdia Civil, col·laboradors i pastors abans del migdia del dissabte amb la mirada posada en la prevenció de l'entrada de menors i persones que no estiguen en condicions de córrer.

Així ho va traslladar anit l'inspector José Alós als col·laboradors que van acudir a la reunió de coordinació del tancament, que es van repartir els punts de vigilància per a col·laborar amb les forces de l'ordre i que la carrera dels bous de La Palmosilla es produïsca sense incidents. Els regidors de Festes i Seguretat, Isladis Falcó i Javier Martí respectivament, van participar en aquesta trobada en el qual els col·laboradors van rebre els seus braçalets identificatius i que va servir per a tancar tota l'organització.

L'aula de formació del consistori va acollir la reunió a primera hora de la nit, en la qual l'inspector va informar dels efectius que es desplegaran en l'acte més protegit dels més de 100 que figuren en el programa de festes. D'aquesta manera, 19 policies locals, 20 col·laboradors, 12 persones de Protecció Civil, 15 pastors i sengles patrulles de Policia Autonòmica i Guàrdia Civil es distribuiran pel recinte.

En l'apartat sanitari, l'Ajuntament d'Almassora tornarà a confiar la posta sanitària al cirurgià taurí Gustavo Traver i dues infermeres en el matí del dissabte. Per al tancament està prevista la distribució de quatre ambulàncies en diferents punts de les eixides del nucli antic per a garantir una eixida d'emergència cap a l'Hospital General de Castelló en cas de registrar-se ferits que requerisquen d'evacuació immediata.

La Policia Local va sol·licitar ahir als assistents a la reunió la màxima precaució, sobretot davant la possible presència de menors d'edat no acompanyats a l'interior del recinte, per a evitar situacions de risc per a ells i la resta de corredors d'un tancament que seguirà l'itinerari de costum a partir de les 12. El ramat partirà de la plaça de l'Església i recorrerà Sant Joaquim per a accedir al carrer de Colón i la plaça de la Picaora i així enfilar l'últim tram, el del carrer Major, que és la que major nombre d'assistents congrega.

Programa de festes

La Junta Local de Festes ha començat aquest matí a distribuir els programes del Roser al públic. L'horari de repartiment és de 10 a 13 i de 17.30 a 19 hores i el divendres només en horari de demà en l'exterior del consistori. Les persones interessades a inscriure's en els actes amb reserva prèvia poden fer-ho en el mateix punt. A més, penyes i collas tenen a la seua disposició bosses de reciclatge per a la setmana gran.

Pujar