27 de setembre de 2020 27/9/20

La Cavalcada del Pregó reviu les arrels d’Almassora

La Cavalcada del Pregó reviu les arrels d’Almassora - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Cavalcada del Pregó reviu les arrels d’Almassora - (foto 2)
  La Cavalcada del Pregó reviu les arrels d’Almassora - (foto 3)
  La Cavalcada del Pregó reviu les arrels d’Almassora - (foto 4)

  La cavalcada del Pregó de Santa Quitèria rememorarà aquesta vesprada els orígens d'Almassora amb 19 carrosses que visibilitzaran imatges costumistes i posaran en valor el treball d'associacions i clubs locals. La desfilada, que recorrerà l'itinerari de costum a partir de les cinc de la vesprada, serà el primer acte de Nuria Alcalde Vedrí com a reina de les festes 2019 després de la presentació celebrada anit.

  Igual que l'any passat, per motius de seguretat la reina i les dames seran les úniques autoritzades a llançar caramels al públic per a evitar que el públic assistent s'acoste fins a les carrosses d'una comitiva que obrirà Tambors de Passió. Els tambors partiran de l'avinguda José Ortiz per a recórrer els carrers Sant Lluís, Santa Quitèria, Sant Marc, Sant Ramon i Trinitat sota un dispositiu de seguretat a càrrec de Policia Local, voluntaris de la Junta Local de Festes, seguretat privada i Protecció Civil per a evitar incidents durant el trajecte.

  Després de la música almogàver dels tambors desfilaran els parvularis, Club Patins Santa Quitèria, les AMPA dels col·legis al costat d'animació infantil, Rollers Almassora, Els Lluïsos, el Centre d’Esplai, la batukada de la Escola Mestre Agut, Scouts Tramuntana, el club Atlètic Bàsquet Almassora i els estendards de les comparses mores.

  Superat aquest bloc dedicat a la societat civil arribarà el torn de la part històrica del Pregó. En primer lloc faran la seua entrada els estendards moros i les 'filàs' de l'Associació de Moros i Cristians d'Almassora, acompanyats per ‘dolçainers’ de Castelló. El moro Ben-Afelí i Favorita, així com l'associació cultural de Dames i Cavallers d'Uixó, amb Na Violant d'Hongria, completaran un sector acompanyat per la música i les danses tradicionals del grup Llum d’Orient, la colla de Dolçainers i Tabaletes Xaloc, la Escola Municipal de Dança El Torrelló d'Almassora i la colla de Dolçainers i Tabaleters Les Goles.

  En el recorregut oficial també participaran els gegants i capgrossos Llorenç, Quiterieta, Ben-Afelí, Malafa i Panderoleta. El repartiment d'arròs de les Calderes precedirà en últim terme als clarines i al pregoner, Jaume Vaquer, que llegirà els versos per a anunciar l'arribada de les festes davant la tribuna d'autoritats. Com de costum, la carrossa de la reina i les dames tancarà la desfilada amb l'acompanyament de la Unió Instructiu Musical La Esmeralda.

  Romeria

  Els actes continuaran demà amb la romeria a l'ermita de Santa Quitèria. Els participants estan convocats a les 8.30 en la plaça de l'Església per a partir cap al paratge a les 9.00 hores. Els veïns disposaran d'un autobús gratuït per a accedir a l'entorn de Santa Quitèria i tornar al nucli urbà entre les 8.30 i les 18.30 hores.

  Pujar