20 de febrer de 2020 20/2/20

Blanch destaca que els pressupostos del Botànic posaran fi al “focus de marginació” que suposa l'edifici del Grup B d'Almassora

Blanch destaca que els pressupostos del Botànic posaran fi al “focus de marginació” que suposa l'edifici del Grup B d'Almassora - (foto 1)
  • El secretari general dels socialistes a la província de Castelló i la membre de l'executiva i alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ressalten la “ferma aposta” del Botànic per la dignificació dels centres educatius públics

”Els pressupostos del govern valencià de Ximo Puig dignificaran les infraestructures educatives públiques d'Almassora i desbloquejaran l'enderrocament de l'edifici del grup B”. Així s'ha pronunciat el secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic en Les Corts, Ernest Blanch, durant la visita al CEIP Santa Quitèria (un dels col·legis inclòs en el Pla Edificant) on ha estat acompanyat per la membre de l'executiva provincial i alcaldessa d'Almassora, la socialista Merche Galí.

Blanch ha volgut destacar que “per primera vegada, i gràcies al Govern del Botànic, s'ha pressupostat l'enderrocament de l'edifici del Grup B amb una partida de 363.000 euros amb l'objectiu de fer un centre per a majors o dependents i acabar així amb un focus de marginació en este municipi de la Plana Alta”.

Blanch ha destacat que del total d'inversions i transferències a la comarca de la Plana Alta, que s'eleven a un total de 48.274.316 euros, Almassora rebrà 9.539.443 euros.

Per part seua, Merche Galí ha posat l'accent en la “ferma aposta” del Botànic per l'educació pública que, en el cas d'Almassora, ha quedat evident amb una dotació econòmica de 2,2 milions d'euros, aproximadament, dins del Pla Edificant, i que s'invertiran a construir el CEIP Santa Quitèria, actualment en barracons, i la demolició i construcció del CEIP Embaixador Beltrán i l'IES Álvaro Falomir.

Referent a això, el secretari general dels socialistes a les comarques de Castelló ha retret al Partit Popular que “en 2010 habilitara el col·legi Santa Quitèria en barracons i que l'haja mantingut així durant quasi deu anys”. “Ara, gràcies al Govern del Botànic, els xiquets i xiquetes d’este centre podran tindre, per fi, una escola digna”, ha afegit.

Finalment, tant Blanch com Galí han ressenyant el “fort component social” dels comptes per a 2020 que, en el cas de la Plana Alta, suposarà una injecció diària d'1.972.058 euros en despesa social per a la comarca de la Plana Alta, la qual cosa suposa un total de 721.975.636 euros “que garantiran els serveis bàsics fonamentals de la comarca demostrant, una vegada més, que les persones són el centre de la nostra acció política”.

Pujar