elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora tria els ferros per al concurs de ramaderies del Roser

Almassora tria els ferros per al concurs de ramaderies del Roser

  La Comissió del Bou de la Junta Local de Festes (JLF) ha confeccionat ja el cartell per al concurs de ramaderies de la Mare de Déu del Roser. Les exhibicions amb bestiar de corro comptaran amb els millor puntuats en l'última edició festiva i inclouran novetats. Les celebracions patronals seran del 6 al 15 d'octubre, si ben el recinte taurí acollirà festejos populars del dissabte 7 al dissabte 14 amb l'excepció del diumenge 8, reservat a la patrona com de costum.

  D'aquesta forma, Germán Vidal (Cabanes), que va resultar segon classificat en Santa Quitèria, obrirà la fira amb el tancament de bous de corro previst per al matí. A les 13 hores serà el responsable de la primera entrada i prova per la Vila. Després del descans habitual del diumenge, el concurs viurà la seua segona jornada el dilluns 9 amb una nova ramaderia: La Tempranza (Calp). El guanyador del certamen de Santa Quitèria, Miguel Parejo (Cabanes), tindrà l'oportunitat de revalidar el seu títol un dia més tard.

  En l'equador de la setmana arribarà el torn per a les vaques de Javier Tárrega 'El Gallo', de Moncofa, al que seguirà el bestiar de Germans Guillamón en el migdia del dijous 12. No obstant açò, els afeccionats a les exhibicions amb vaques viuran la jornada més intensa el divendres després de copar la totalitat dels actes taurins el bestiar de rotlle.

  Fins a tres ramaderies aportaran els caps de bestiar per a aquesta nova jornada que començarà amb l'entrada i prova a càrrec de Raúl Monferrer. La vesprada de vaques serà responsabilitat de Miguel Parejo per tractar-se del campió de maig i tancaran el dia les vaques enfundades de Jaume Bosch 'El Saliner', de Puçol. L'última jornada de festejos taurins comptarà amb el bestiar de Hermanos Bellés, de Torre d'En Besora, tercer classificat en el cicle de Santa Quitèria.

  La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha agraït a la Comissió del Bou la seua implicació en la confecció del cartell de vaques, “que manté la tradició de convidar als guanyadors de l'última edició i incorpora novetats com la participació de les ramaderies La Tempranza i Raúl Monferrer”. A aquest bestiar se sumaran els bous triats per les penyes i el “bou del poble”, patrocinat per l'Ajuntament.

  En aquesta ocasió, la Comissió ha optat per un bou de la ramaderia de Daniel Ramos, pioner de la Comunitat Valenciana a inscriure el seu ferro en la Unión de Criadores de Toros de Lidia (UCTL). Des de la finca Les Ermites de Borriol eixirà l'exemplar marcat amb el número 32, guarisme 3, per a la seua exhibició en la Vila d'Almassora el dissabte 14.

   

   

  Pujar