elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora traur de l’atur de llarga durada a 51 peons agrícoles

Almassora traur de l’atur de llarga durada a 51 peons agrícoles
  • Destina 85.500 euros a la seua incorporació al mercat laboral des de demà

MÉS FOTOS
Almassora traur de l’atur de llarga durada a 51 peons agrícoles - (foto 2)

L'Ajuntament d'Almassora ha contractat 51 peons agrícoles de la localitat que treballaran durant l'estiu per a mantindre i netejar vials, edificis, solars de propietat municipal, séquies, barrancs, camins rurals i escolaments. El consistori destinarà prop de 85.500 euros per a aquesta iniciativa mitjançant la subvenció concedida per part del Servei Públic d'Ocupació (SEPE) i de la Diputació Provincial de Castelló. Tots aquests treballadors, que han signat hui els seus contractes, cobraran el salari mínim interprofessional i faran jornada completa. En tots els casos són persones parades de llarga duració.

Quant a les subvencions, el SEPE ha atorgat 76.550 euros a l'Ajuntament destinats a la contractació de 49 peons que desenvoluparan la seua labor durant un mes, el de juliol, dins del Programa de Foment de l'Ocupació Agrària. Aquestes persones, cinc d'elles dones, posaran a punt camins, séquies i escolaments del terme municipal per a millorar el drenatge i evitar inundacions en els intensos episodis de precipitacions que es produeixen en la zona mediterrània.

Dins d'aquest grup de 49 persones, 17 s'encarregaran de tasques de règim general, mentre que les 32 restants han sigut seleccionades per a realitzar específicament labors agràries. És per aquest motiu que a aquest segon grup només han pogut accedir aquelles persones que han estat registrades almenys tres mesos de l'últim any en el sistema especial agrari.

Així mateix, l'equip de govern ha sumat a la seua plantilla a dos empleats agrícoles més per a la neteja de vials, edificis i solars municipals, contractats a través de la Diputació Provincial de Castelló amb una subvenció de 8.888 euros. D'igual forma, aquests dos treballadors iniciaran la seua labor demà però, a diferència dels peons contractats pel SEPE, la seua activitat es prolongarà fins al 30 de setembre.

En tots dos casos, un dels requisits fonamentals per a optar al lloc de treball ha sigut estar en situació de desocupació amb la finalitat de reduir les xifres de l'atur que es produeixen en el sector agrícola durant l'estiu. Un altre dels objectius és dotar d'experiència als candidats i que, per tant, tinguen més facilitats per a incorporar-se al mercat laboral una vegada acabat aquest contracte. A més, és una oportunitat per a previndre problemes en els mesos posteriors a l'estiu, com el col·lapse de les séquies o la proliferació de plagues, alhora que es manté en bon estat l'entorn del municipi.

Pujar