elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora traça el seu primer Plan de Sostenibilidad Turística en Destino al costat d’agents socials

Almassora traça el seu primer Plan de Sostenibilidad Turística en Destino al costat d’agents socials
  • El consistori ha solicitat a Europa fons Next Generation per a l’elaboració

L'Ajuntament d'Almassora ha realitzat aquesta setmana la primera reunió per a traçar el seu primer Plan de Sostenibilidad Turística en Destino al costat d'agents socials del municipi. L'equip de govern, a través de l'Agent de Desenvolupament Local, ha sol·licitat subvenció a la Unió Europea, mitjançant els fons europeus Next Generation, per a poder finançar l'elaboració.

La primera reunió, encapçalada per la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha comptat amb el president de l'Associació d'Hostaleria d'Almassora (Ashoal), Félix Tejeda, el president de l'Associació de Professionals i Comerciants d'Almassora (Aproca), Javier Navarro, diversos tècnics municipals i el responsable de l'empresa Servitur encarregada de la redacció de l'assistència tècnica del pla.

En aquesta cita, Martinavarro i l'Agent de Desenvolupament Local d'Almassora han explicat que Almassora ha presentat la subvenció del Plan de Sostenibilidad Turística en Destino 2023 del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, finançada íntegrament amb fons europeus Next Generation. A més, el consistori ha obert una enquesta en el seu portal web perquè la població participe en la creació: http://presupuestosparticipativos.almassora.es/informacion?_id=63fefe7732313153366625e .

D'altra banda, els agents socials que han participat en la trobada han proposat diverses actuacions o idees com la creació d'una zona explícita per a caravanes o la potenciació de la desembocadura del riu Millars, les Goles i el Torrelló amb activitats turístiques, a més de l'espai de l'embarcador o el barri de la Vila com un lloc per a implantar hostaleria i dinamitzar l'economia local.

D'aquesta manera, l'Ajuntament d'Almassora avança en la seua aposta per la millora dels recursos, servei i equipaments del municipi per a incrementar el sector turístic de la localitat. La consecució de la bandera blava per a la platja de Benafelí, el nomenament recent de la sendera blava del Millars, la rehabilitació del barri antic de la Vila o les actuacions en els Gols són un clar exemple.

Pujar