23 de novembre de 2020 23/11/20

Almassora reservarà quasi 3 milions en 2020 per al pla Edificant

Almassora reservarà quasi 3 milions en 2020 per al pla Edificant - (foto 1)
  • El pressupost inclourà les obres més quantioses en infraestructures educatives

El regidor d'Hisenda d'Almassora, Santiago Agustí, s'ha reunit aquesta setmana amb l'edil d'Educació, Raquel Barberà, i els tècnics municipals per a la inclusió de les obres del pla Edificant en el pressupost de 2020. La reserva d'al voltant de tres milions d'euros en els comptes del pròxim any permetrà dur a terme la major part de les actuacions previstes en aquest programa de la Generalitat Valenciana per a la renovació d'infraestructures educatives.

Les actuacions més quantioses són la construcció del col·legi Santa Quitèria, en barracons des de la seua obertura en 2010, i l'enderrocament i construcció de l'Ambaixador Beltrán. En tots dos casos, l'Ajuntament d'Almassora ha obert un concurs d'idees a través d'un plec de condicions tècniques i administratives per a seleccionar la millor idea que servirà de base al projecte tècnic, bàsic i d'execució.

En el cas del col·legi Santa Quitèria, el disseny s'acoblarà a una superfície del solar de 5.041,70 metres quadrats i un perfil escolar de tres unitats d'Infantil, sis de Primària i menjador per a 180 comensals distribuïts en dos torns. El valor estimat del contracte per a la redacció del centre ascendeix a 211.330,11 euros, mentre que la seua construcció, que posarà fi als barracons instal·lats en 2010, aconseguirà els 4,1 milions d'euros.

En el cas de l'Ambaixador, el disseny està fixat en 345.000 euros. El projecte inclou l'enderrocament dels dos edificis del recinte actual, a més dels murs perimetrals i el clos, així com els antics habitatges de mestres situades enfront de la façana principal, atés que el futur Ambaixador Beltrán serà més ampli que l'actual. En aquest cas, el disseny tindrà al seu abast un solar de 5.700 metres quadrats per a albergar sis unitats d'Infantil, 12 de Primària i menjador per a 360 comensals repartits en dos torns. L'enderrocament i construcció eixirà a concurs públic per 6,1 milions d'euros.

El jurat, compost per un arquitecte municipal i dos independents designats per la Junta del Col·legi Territorial d'Arquitectes de Castelló, fallarà un primer premi al guanyador i dues mencions honorífiques. El valor arquitectònic, artístic i originalitat (fins a 65 punts), la racionalitat i sostenibilitat per a la seua materialització (fins a 25 punts) i l'adequació de la proposta a l'entorn urbà circumdant (fins a 10 punts) configuren els criteris de puntuació del certamen.

Al marge d'aquestes dues actuacions, el pla Edificant afecta a la resta de centres educatius d'Almassora, els respectius consells dels quals escolars van traslladar en el seu moment les peticions per a millorar les seues infraestructures o solucionar deficiències. D'altra banda, el consistori segueix de prop l'evolució de les obres del col·legi Regina Violant, que la setmana vinent aconseguirà els primers dos mesos de treball després de la nova adjudicació. La construcció té un termini d'execució de 15 mesos.

Pujar