25 de novembre de 2020 25/11/20

Almassora rep 20 propostes per a dissenyar els col·legis Ambaixador i Santa Quitèria

Almassora rep 20 propostes per a dissenyar els col·legis Ambaixador i Santa Quitèria - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora ha rebut 20 propostes per als concursos d'idees que definiran els dissenys dels col·legis públics Santa Quitèria i Ambaixador Beltrán. En concret, durant el termini fixat per sengles plecs de condicions tècniques i administratives, el centre Santa Quitèria ha rebut sis candidatures, mentre que Ambaixador Beltrán ha reunit 14.

  Cal recordar que la construcció del primer i l'enderrocament i edificació del segon estan emmarcats en el pla Edificant que delega les competències a l'Ajuntament. El concurs d'idees per a totes dues actuacions és la fórmula triada per l'equip de govern per a decidir el millor disseny redactat per signatures externes i així accelerar els terminis seguint les indicacions que van formalitzar en el seu moment els tècnics municipals.

  El valor estimat del contracte per a la redacció del col·legi Santa Quitèria ascendeix a 211.330,11 euros. El disseny del col·legi ha d'ajustar-se a una superfície del solar de 5.041,70 metres quadrats i un perfil escolar de tres unitats d'Infantil, sis de Primària i menjador per a 180 comensals distribuïts en dos torns. La construcció del centre, que posarà fi als barracons instal·lats en 2010, arriba als 4,1 milions d'euros.

  En el cas de l'Ambaixador, el disseny està fixat en 345.000 euros. El projecte inclou l'enderrocament dels dos edificis del recinte actual, a més dels murs permitrales i el clos, així com els antics habitatges de mestres, atés que el futur Ambaixador Beltrán serà més ampli que l'actual. En aquest cas, el disseny ha d'ajustar-se a un solar de 5.700 metres quadrats amb sis unitats d'Infantil, 12 de Primària i menjador per a 360 comensals distribuïts en dos torns. L'enderrocament i construcció eixirà a concurs públic per 6,1 milions d'euros.

  L'objecte del concurs és el mateix en tots dos casos i passa per seleccionar la idea que servirà de base al projecte tècnic, bàsic i d'execució. El jurat, compost per un arquitecte municipal i dos independents designats per la Junta del Col·legi Territorial d'Arquitectes de Castelló, fallarà un primer premi al guanyador i dues mencions honorífiques.

  Els criteris de valoració dels certàmens seran els següents per ordre d'importància: valor arquitectònic, artístic i originalitat (fins a 65 punts), racionalitat i sostenibilitat per a la seua materialització (fins a 25 punts) i adequació de la proposta a l'entorn urbà circumdant (fins a 10 punts). Tots els dissenys hauran d'adequar-se al programa de necessitats de la Conselleria d'Educació. L'incompliment d'aquesta obligació comportarà l'exclusió del concurs.

  Pujar