2 de juny de 2020 2/6/20

Almassora paga 577.000 euro als seus proveïdors des del COVID-19 per a alleujar les càrregues

Almassora paga 577.000 euro als seus proveïdors des del COVID-19 per a alleujar les càrregues - (foto 1)
  • Liquida 197 factures en l’última quinzena de març

L'Ajuntament d'Almassora ha pagat 577.669,28 euros en factures als seus proveïdors d'obres i serveis durant la segona quinzena de març per a alleujar les càrregues econòmiques derivades de la crisi del coronavirus. En total, es tracta de 197 factures que el departament d'Intervenció i els diferents gestors de les àrees han agilitat al màxim possible als qui presten els seus serveis al consistori.

El regidor d'Hisenda, Santiago Agustí, ha ressaltat que el conjunt de l'Ajuntament s'ha mobilitzat per a accelerar els pagaments tan prompte com els proveïdors han presentat les seues factures pels diferents serveis. “Sobretot, és el moment d'estar al costat de petites i mitjanes empreses, d'autònoms, que en els últims dies ens han facturat pels seus serveis i als quals hem d'agilitar els pagaments perquè aqueixes economies familiars es ressenten el menys possible”, en paraules de l'edil.

D'aquesta forma, des de dissabte passat 14 de març, coincidint amb la publicació del Reial decret que regula l'estat d'alarma, Intervenció ha validat el pagament de prop de 200 factures. És a dir, els gestors municipals de cada àrea han comprovat si la documentació presentada s'ajustava al servei i al pressupost reservat en cada cas i han finalitzat la tramitació per a pagar en el menor temps possible.

En molts casos, aquest procés ha tingut lloc mitjançant procés telemàtic a distància, atés que la plantilla municipal s'ha anat acollint gradualment al teletreball per a frenar la pandèmia. Des d'aquest dilluns, únicament els serveis mínims acudeixen al seu lloc físic. Serveis Socials, Servei Municipal de Manteniment i Logística i SIAC (per a atenció telefònica) mantenen les necessitats més urgents.

Entre altres, el consistori ha liquidat les factures de jardineria (9.712,39 euros), neteja de zones verdes (8.829,45 euros), aliments de primera necessitat (2.281,70 euros) o activitats culturals i també del departament d'educació. “Prova que diferents departaments s'han bolcat per a accelerar els pagaments”, segons Agustí.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar