21 de setembre de 2020 21/9/20

Almassora obri el termini per a optar als horts urbans

Almassora obri el termini per a optar als horts urbans - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora ha obert el termini perquè la ciutadania opte a gestionar els horts urbans amb els quals compta el consistori en la partida de Vila-roja. El termini per a presentar les sol·licituds s'estendrà fins al pròxim 9 de juliol i, tal com reflecteix l'ordenança reguladora, les persones que cursen estudis relacionats amb l'agricultura sumaran fins a 10 punts a les seues candidatures i 5 punts els veïns en situació de desocupació o que reben ajudes socials.

  Els candidats i les candidates hauran d'estar obligatòriament empadronats a Almassora des de fa almenys quatre anys i, a més, no poden tenir una altra finca rústica en propietat en el terme municipal. La documentació acreditativa d'aquests requisits, així com una fotocòpia del DNI i un certificat d'estar al corrent amb la hisenda municipal és la que hauran de presentar en el SIAC abans de la data de finalització del termini.

  "Promoure la pràctica de l'agricultura tradicional, gaudir d'una activitat educativa i contribuir amb les famílies amb menor recursos" són alguns dels objectius d'aquesta iniciativa de l'Ajuntament d'Almassora, com ha apuntat l'edil d'Agricultura, Roger Beltrán. "L'èxit de les anteriors edicions demostra que, en una població tan vinculada al camp, aquests terrenys obrin la possibilitat de treballar la terra a persones que d'una altra manera no podrien fer-ho", ha incidit l'edil.

  A fi de complir amb una altra de les finalitats d'aquest programa, la de proporcionar una activitat lúdica a les persones majors, aquells candidats de més de 65 anys rebran fins a 10 punts, mentre que els majors de 50 en sumaran cinc i els majors de 30 anys tindran 2.5 punts més. A més, el consistori crearà una llista d'espera amb les possibles candidatures que queden fóra del procés per si es produeixen baixes més endavant.

  Així doncs, l'autorització de l'ús de les parcel·les a cada concessionari serà de dos anys, un termini en el qual hauran de conrear el terreny amb tècniques d'agricultura ecològica. Està permès l'ús d'abonaments naturals o orgànics, però en cap cas l'ús de plaguicides o fertilitzants químics. Així mateix, es promourà la plantació de varietats autòctones.

  Cal destacar que les persones que gestionen aquests horts es comprometran a utilitzar els productes únicament per l'autoconsum, a mantenir la parcel·la atesa i sense objectes que impedisquen el pas i a col·laborar amb els centres educatius en possibles visites a la instal·lació municipal.

   

  Pujar