elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora manté la bandera blava a la platja Benafelí

Almassora manté la bandera blava a la platja Benafelí
  • Galí recollirà el distintiu per segon any consecutiu a València

La Fundació per a l'Educació Ambiental (FEE) ha confirmat aquest matí a l'Ajuntament d'Almassora que la localitat manté aquest estiu la bandera blava de la platja Benafelí. L'alcaldessa, Merche Galí, recollirà per segon any consecutiu a València el guardó concedit per aquesta entitat. El distintiu onejarà a la platja de Benafelí com a reconeixement de la qualitat de les seues aigües i el compliment de requisits d'accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat.

Galí ha reconegut l'esforç realitzat per tots els serveis per a obtindre aquesta bandera de nou i ha posat l'accent en la importància de continuar treballant per a “garantir una platja segura i poder conservar aquesta bandera blava en els pròxims anys”. La Fundació per a l'Educació Ambiental, entitat que entrega els guardons, ha valorat diferents aspectes, entre els quals destaquen els accessos per a persones amb discapacitat, l'excel·lent qualitat de l'aigua, les activitats realitzades i la dotació de mobiliari públic.

Així, amb motiu de la consecució d'aquest distintiu, la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Almassora ha organitzat ‘Bandera Blava Fest’, un festival musical gratuït amb 10 actuacions a la platja de Benafelí. Tant residents com turistes podran gaudir d'una gran varietat d'estils de la mà d'artistes locals i grups reconeguts a nivell provincial.

L'objectiu és posar en valor la costa del municipi i, per això, el consistori també treballa per a oferir un estiu amb una programació plena d'activitats perquè tant adults com menors puguen participar. Contacontes infantils, projeccions de cinema, circ, concerts, activitats esportives i mediambientals són algunes de les apostes per a l'agenda estival. Així mateix, tant la ludoteca com la biblioteca obriran les seues portes durant els mesos d'estiu i, com l'any anterior, s'incorporarà un ecoparc mòbil.

D'altra banda, l'equip de govern treballa per a la posada a punt de la platja amb la renovació de serveis públics en mal estat o envellits, com per exemple les casetes de fusta o les passarel·les del passeig marítim per a millorar la comoditat i el trànsit per als vianants. De la mateixa manera, el consistori té entre mans la substitució de l'enllumenat actual per llums led, que afavoriran l'eficiència energètica i la reducció del consum elèctric del districte marítim.

En aquest sentit, l'ajuntament realitzarà labors enfocades en el manteniment de la bandera blava. L'alcaldessa ha agraït a totes les persones que han fet possible que la platja Benafelí d'Almassora obtinga aquest distintiu. “L'equip de govern continuarà treballant per a prestar els millors serveis als veïns residents i als turistes”.

Pujar