4 d’agost de 2020 4/8/20

Almassora inverteix prop de 30.000 euros en l’adequació de les seues platges amb l’arribada de l’estiu

Almassora inverteix prop de 30.000 euros en l’adequació de les seues platges amb l’arribada de l’estiu - (foto 1)
  • La inversió inclou treballs en passarel·les, abalisament de boies i lloguer de sanitaris

L'Ajuntament ha invertit 29.002 euros en l'adequació de les platges d'Almassora en les últimes tres setmanes. Amb l'arribada de l'època estival, el consistori ha començat a preparar la seua costa per a l'arribada dels veïns de la localitat. Els treballs realitzats inclouen la col·locació, manteniment i retirada de passarel·les mòbils per una empresa local; l'abalisament de boies i el lloguer de sanitaris situats en alguns punts del districte marítim durant tot l'estiu.

En primer lloc, la Regidoria de Platges ha contractat a l'empresa local Cerama Urbana per a la col·locació de les passarel·les mòbils que faciliten l'accés a les platges durant aquesta setmana. A més, el servei inclou el manteniment de les mateixes i la seua retirada el mes d'octubre; tot això ascendeix a 11.858 euros. D'altra banda, l'habitual reforç de neteja amb sis dies per setmana ja ha sigut activat en tota la zona costanera.

Cal recordar que fa dues setmanes el consistori va contractar una empresa per a l'abalisament de les boies per tot el litoral de la costa de la localitat. El treball va ascendir a 10.890 euros i va constar de la col·locació d'una fila de senyals a 200 metres de la costa. Amb això, els vaixells, velers i motos d'aigua tenen delimitat l'accés a la mar amb carrils senyalitzats.

D'altra banda, l'Ajuntament ha destinat 6.254 euros per al lloguer i neteja de sanitaris durant els tres mesos d'estiu. Així, els vàters es repartiran a la biblioteca de la platja i en diversos punts del districte marítim. A més, la Regidoria de Platges ha decidit activar únicament 16 llavapeus com a mesura preventiva per la COVID-19. Així, en les dues casetes de socorrisme situades en el litoral hauran dos llavapeus en marxa.

Finalment, aquesta nit hi haurà un dispositiu policial a la platja per a evitar la celebració de la Nit de Sant Joan i així poder complir la normativa sanitària de prevenció del coronavirus. Segons el bàndol d'Alcaldia, l'accés i la permanència en la costa local estarà prohibit a partir de les 20.00 hores de hui fins a les 8.00 hores de demà.

Socorrisme

El consistori activarà el servei de salvament i socorrisme la setmana vinent. Així, la prestació abastarà fins al diumenge 6 de setembre. L'actuació dels vigilants serà de sis hores, de 12 a 18 hores, els mesos de juny i setembre. Durant els mesos de juliol i agost, el servei augmentarà dues hores en jornades de huit hores, d'11 a 19 hores.

Pujar