elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora intensifica els tractaments antimosquits després de les últimes pluges

Almassora intensifica els tractaments antimosquits després de les últimes pluges
  • L'Ajuntament i la Diputació incrementen els controls en zones que poden resultar problemàtiques, quant a la reproducció d'aquests dípters, per l'acumulació d'aigua

  • El consistori sol·licita als veïns col·laboració per a previndre la proliferació del mosquit tigre en espais domèstics

MÉS FOTOS
Almassora intensifica els tractaments antimosquits després de les últimes pluges - (foto 2)
Almassora intensifica els tractaments antimosquits després de les últimes pluges - (foto 3)

L'Ajuntament d'Almassora ha reforçat els tractaments terrestres contra la plaga de mosquits per a previndre una proliferació d'aquests dípters després de les últimes pluges. Per tant, davant la previsió que es formen embassades susceptibles de ser emprats pels mosquits de marjal com a llocs de reproducció, s'ha augmentat la vigilància i els controls dels focus controlats periòdicament per part de l'Ajuntament, així com de la Diputació Provincial de Castelló.

El regidor de Medi Ambient, Juan Luis Marín, ha explicat que s'estan intensificant els treballs, especialment, en zones de la platja que són proclius a ser focus de reproducció en haver-hi séquies en els voltants.

“Des de l'Ajuntament intentem donar resposta a totes les queixes o advertiments que ens arriben sobre la presència de mosquits perquè es pose especial èmfasi en els tractaments en zones que poden resultar més problemàtiques”, ha indicat l'edil.

Col·laboració ciutadana contra el mosquit tigre

Des de l'Ajuntament han demanat a la ciutadania col·laboració per a fer front a l'eclosió del mosquit tigre, una espècie invasora que sol depositar els seus ous en propietats privades en un 80% de les vegades, ja que és ací on troba l'aigua amb les condicions òptimes per al desenvolupament de les seues larves aquàtiques.

D'aquí ve que es recomana a tots els propietaris que revisen les seues instal·lacions buidant aquells xicotets recipients on puga quedar-se aigua acumulada (cendrers, pots de pintura o plats de tests). També és important el buidatge de les piscines que ja no estiguen en ús.

Pujar