19 de setembre de 2020 19/9/20

Almassora gestiona 147 ajudes de dependència durant 2016

Almassora gestiona 147 ajudes de dependència durant 2016 - (foto 1)

  Els Serveis Socials de l'Ajuntament d'Almassora han tramitat, durant el que portem de 2016, 147 sol·licituds d'ajudes econòmiques i assistencials relacionades amb la dependència. Destaca especialment l'increment de propostes per a la inclusió en el Programa Individual d'Atenció (PIA), una xifra que s'han incrementat en un 55,6% durant el present exercici en comparació de l'any anterior, amb 28 noves sol·licituds. A més, el departament de Serveis Socials del consistori ha cursat 78 sol·licituds inicials i ha demanat la revisió sobre 41 casos.

  Tal com ha assenyalat la regidora de Benestar Social i Sanitat, Diana Belliure, les ajudes PIA “ofereixen recursos adaptats a cada persona en funció del seu grau de dependència pel que l'estudi individual de cada cas permet oferir l'assistència que cada pacient i els seus familiars necessiten”. L'edil ha assegurat que “el nostre objectiu és garantir a les persones depenents una major qualitat de vida i assegurar el benestar del seu entorn directe”.

  També en l'àmbit de la dependència, Benestar Social ha realitzat altres procediments com a al·legacions, requeriments, trasllats de domicili o ajudes amb efectes retroactius que han elevat la xifra de tràmits fins a 100. Referent a diligències relacionades amb la discapacitat, els tècnics municipals han activat 144 procediments dels quals 97 han sigut de reconeixement de discapacitat, altres 25 han sigut sol·licituds de revisió, 14 han sigut targetes acreditatives i altres 6, duplicats. La xifres de noves sol·licituds de teleayuda en el municipi s'ha situat en 19, les quals se sumaran a les 117 ja existents.

  Per a Belliure aquestes dades, unides a l'increment del 16% en els 120.000 euros de fons destinats a ajudes d'emergència social que ha invertit l'Ajuntament d'Almassora, “evidencien la nova sensibilitat de l'administració local cap als problemes socials que pateixen veïns i veïnes de totes les edats i condicions en el nostre municipi”. La regidora ha recordat que “gràcies a iniciatives com els programes per a acabar amb la pobresa energètica o el conveni subscrit amb CaixAlmassora per a destinar pisos buits a famílies sense recursos, hem pogut atallar problemes que requerien d'una solució immediata”.

  Pujar