elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora garanteix el mirador de Santa Quitèria després de rebre oferta de Ravi

Almassora garanteix el mirador de Santa Quitèria després de rebre oferta de Ravi
  • L’empresa castellonenca executarà el ‘balcó al Millars’ en 2023 amb càrrec a FEDER i Diputació

L'Ajuntament d'Almassora garantirà l'execució del mirador de Santa Quitèria en 2023 després de tancar el concurs públic amb l'oferta de la constructora castellonenca Ravi Obres, Transports i Excavacions. La inversió, que va eixir a licitació per 401.512,54 euros, està cofinançada pels fons FEDER de la Unió Europea i la Diputació Provincial de Castelló.

D'aquesta manera, l'empresa que va executar les obres de conversió en zona de vianants de la Vila i que treballa en aquests moments en la solució a les inundacions de l'avinguda Castelló, tornarà a prestar els seus serveis al consistori amb l'execució del ‘balcó al Millars’ després de l'adjudicació formal del contracte i la signatura de l'acta de replanteig.

La mesa de contractació es reunirà en els pròxims dies per a emplenar els tràmits que permeten iniciar les obres en el paratge al començament de 2023. De fet, serà un dels nous projectes que el consistori executarà en el nou any i un dels més quantiosos dels 9,6 milions d'euros reservats a inversions en el futur pressupost.

El disseny de l'arquitecte municipal Fernando Zaragoza per al mirador de Santa Quitèria inclou una nova xarxa de paviment drenant per a evitar inundacions, la millora de les canalitzacions, la substitució del vell enllumenat per leds, una pèrgola fotovoltaica per a emmagatzemar i distribuir energia, així com la construcció del propi mirador amb una paret destinada a rocòdrom i graderies per a gaudir de l'entorn natural.

No en va, la intenció de l'equip de govern passa per fomentar l'ús del paratge de Santa Quitèria a través d'aquesta intervenció que connectarà amb la zona de pícnic, l'àrea de jocs, l'ermita i l'alberg contigu. El ‘balcó al Millars’ generarà una gran zona d'esbarjo a escassos metres del pont medieval, declarat Bé d'Interés Cultural, amb una sendera natural i l'ús de materials d'acord amb l'entorn.

El foment de la pràctica esportiva a l'aire lliure és una de les claus d'aquesta actuació, en incorporar el rocòdrom, promocionar l'embarcador de piragües en Santa Quitèria i connectar amb la Rambla de la Vídua per a ús de corredors i ciclistes. “És una intervenció integral que aconseguim amb fons externs i que suposarà transformació total de l'entorn”, ha considerat l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí.

Pujar