elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora estrena la primera Passió de Crist d'interés turístic

Almassora estrena la primera Passió de Crist d'interés turístic
  MÉS FOTOS
  Almassora estrena la primera Passió de Crist d'interés turístic - (foto 2)

  Lluïsos Almassora prepara la tradicional representació de la Passió de Crist, un esdeveniment que, per primera vegada, serà d'interés turístic. La declaració del conjunt de les celebracions de la Setmana Santa com a Festa d'Interés Turístic Provincial eleva la categoria d'aquesta recreació de la mort i resurrecció de Jesucrist, un acte que obri les celebracions d'aquest període religiós.

  Prop de 40 actors i actrius representaran les principals escenes dels esdeveniments històrics i recorreran els carrers de la Vila. Els principals espais de l'acció seran la plaça de l'Església de la Nativitat (escenari de l'arribada de Jesús a Jerusalem i de les converses de l'Hort  de les Oliveres), el carrer d’Amunt (on dramatitzaran el via crucis) i la plaça Major, on tindrà lloc el moment més emotiu de l'obra amb la recreació de la crucifixió.

  Els membres de la junta  de Lluïsos Almassora, Elena Martínez i Jorge Mundina, han presentat aquest matí al costat de l'edil de Joventut, Xavier Trenco, l'acte amb el qual Almassora donarà començament a la programació de Setmana Santa. “Animem a tot el poble i als veïns de municipis pròxims a vindre a aquesta representació a la qual tant temps i tant esforç dediquen els joves d'aquesta agrupació”, ha manifestat el regidor, qui també ha recordat que el pla pot completar-se amb “una visita als bars i restaurants que participen en la Ruta de la Tapa”·

  Cal destacar que la Passió de Crist d'Almassora es realitza íntegrament en valencià, en escenaris exteriors i la veu dels protagonistes pot escoltar-se en directe. Aquestes millores introduïda en 2016 amb la col·laboració del consistori, aporten “més realisme a tota l'actuació i ens porta a treballar més el text” com han destacat els integrants de la congregació.

  Així doncs, la representació tindrà lloc aquest dissabte a partir de les 20.00 hores i l'accés serà lliure i gratuït. El punt de partida serà la plaça de l'Església, des d'on el públic podrà seguir l'acció pels carrers del nucli antic d'Almassora.

  Pujar