4 d’agost de 2020 4/8/20

Almassora encarrega la supervisió dels projectes d’Ambaixador i Santa Quitèria per a accelerar les obres

Almassora encarrega la supervisió dels projectes d’Ambaixador i Santa Quitèria per a accelerar les obres - (foto 1)
  • El pressupost de tots dos contractes supera els 8.000 euros

L'Ajuntament d'Almassora ha encarregat els treballs de supervisió del projecte i les assistències tècniques dels col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria per a avançar els tràmits administratius que finalitzen amb l'execució de les obres. El pressupost de tots dos contractes suma 8.535,79 euros, distribuïts entre el projecte d'Ambaixador (4.899,60 euros) i el de la construcció del Santa Quitèria (3.636,19 euros). La supervisió dels projectes té un mes de vigència i un altre per a esmenar possibles errors.

Cal recordar que dins de les competències assignades pel programa Edificant es troba la contractació de les assistències tècniques corresponents a l'elaboració dels projectes i direcció de l'obra de referència. Tant en el cas del col·legi Ambaixador Beltrán com en el Santa Quitèria, el consistori va signar el contracte per a la redacció d'aquestes actuacions el passat 3 de març. Per tant, els tècnics locals entenen que és el moment de contractar la supervisió del projecte i les assistències tècniques.

Totes dues actuacions es desenvoluparan de manera paral·lela mentre les dues empreses encarregades dels dissenys ultimen la seua presentació. En el primer cas, la redacció del projecte ascendeix a 345.658,64 euros per a dissenyar l'enderrocament dels edificis i els murs perimetrals i la construcció del nou centre, que eixirà a concurs públic per 6,1 milions d'euros. El col·legi Ambaixador Beltrán està previst en un solar de 5.700 metres quadrats amb sis unitats d'Infantil, 12 de Primària i menjador per a 360 comensals distribuïts en dos torns.

En el cas del Santa Quitèria, el gabinet d'arquitectura encarregat del seu disseny compta amb un pressupost de 255.709,43 euros per a presentar un projecte que eixirà a licitació per 4.153.914,66 euros per a edificar al carrer Drets Humans, al costat del Centre de Formació i els Serveis Socials d'Almassora, i abandonar els barracons instal·lats en 2010. El col·legi ocuparà 5.041,70 metres quadrats amb tres unitats d'Infantil, sis de Primària i menjador per a 180 comensals en dos torns.

Per part seua, les obres del Regina Violant avancen a bon ritme per a la mudança al nou col·legi el pròxim curs. Els treballs finalitzaran en breu amb l'objectiu de realitzar la neteja del centre després de les obres i iniciar el trasllat de mobiliari i equipament a l'edifici del carrer Sant Ildefons.

Pujar