elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora encara hui la recta final del Roser amb 15 actes

Almassora encara hui la recta final del Roser amb 15 actes
  • Activitats infantils, musicals i bous al carrer copen el segon dissabte de festes

MÉS FOTOS
Almassora encara hui la recta final del Roser amb 15 actes - (foto 2)

La Junta Local de Festes de l'Ajuntament d'Almassora al costat de diverses penyes col·laboradores han organitzat un total de 15 actes que cobreixen tot el dia de hui per a encarar la recta final dels festejos en honor a la Mare de Déu del Roser. Tres activitats infantils, una partida de pilota valenciana, tres actes taurins (entrada de vaques, exhibició de tres astados durant la vesprada i la posterior embolada), un esdeveniment gastronòmic i sis actuacions musicals formen el ventall d'actes per a aquest segon dissabte.

El dia comença amb l'activitat infantil ‘artesans circulars i màscares de festes’, organitzada per la Regidoria de Medi ambient en Darremur Orgànic i dirigida als menors i les seues famílies. A les 13 hores arriba la primera cita taurina amb l'entrada de vaques de la ramaderia Miguel Parejo, situada a Cabanes, i que recorreran els carrers Sant Marcos, Santa Quitèria i Trinidad a més d'exhibir-se posteriorment pel recinte taurí de la Vila fins a les 14 hores.

El primer acte de la vesprada és de caràcter esportiu amb la celebració de la tradicional partida de pilota valenciana amb jugadors professionals al carrer Sant Vicent a les 16.30 hores. La partida, organitzada pel Club Pilotari Almassora, compta amb la col·laboració del consistori, Caixalmassora, BP i el grup UBE.

La segona cita taurina arriba amb l'exhibició de tres astados per la Vila, tots ells amb eixida des de la plaça Major. Un salvatge del Torero finançat exclusivament per l'Andròmina amb motiu del seu 35 aniversari serà el primer de la vesprada, un Núñez del Cuvillo patrocinat també per aquesta penya al costat de Joventut Taurina serà el següent animal exhibit. Finalment, un Celestino Cuadri, finançat pel Corb, Els Clafidors, Sant Fermín i Amistes del Bou, tanca la vesprada.

La plaça Víctimes del Terrorisme acull la segona activitat infantil del dia a càrrec de la companyia ‘Divertwin’ a partir de les 18.30 hores. Una hora més tard, la Junta Local de Festes patrocina un tancament infantil de carretones al voltant del recinte taurí. Les actuacions musicals s'obrin passe a les 19 hores amb els tardeos organitzats per l’Alcria i Amistes del Bou. El primer amb Efraín i els pirates del flamenc al carrer Sant Marcos i el segon amb dj Paco Roca en la plaça de l'Església.

La penya L'Andròmina ocupa la plaça Santa Teresa a partir de les 19.30 hores amb el grup flamenc Entenimentada Pa Rato. Aquest serà l'últim esdeveniment musical de la vesprada abans que el ‘tombet de bou’ de Caixalmassora reunisca a centenars de persones al carrer Trinidad a partir de les 21 hores. Els menors també tenen el seu protagonisme a la nit amb el festival 0,0 en el Recinte Fester amb el dj local Joel Sifre des de les 22 fins a les 00.00 hores i sense venda de beguda alcohòlica.

Els tres bous exhibits a la vesprada protagonitzen tres emboladas en la plaça Major a partir de les 23.30 hores, la que serà la penúltima nit de bous a Almassora. La plaça d'Espanya des de les 23 hores concentra un dels plats forts del dia amb l'actuació musical del grup Sopa de Cabra, concert finançat per l'àrea de Dinamització Lingüística del consistori.
Finalment, la penya l'Andròmina contínua la seua celebració de l'aniversari en la plaça Santa Teresa a partir de les 00.00 hores amb el dj local Elías Posh per a amenitzar la nit amb música actual. El Recinte Fester cessa la seua activitat aquesta nit amb l'orquestra Super Magic a partir de les 1.30 hores i amb el dj local Danny Mads, qui tancarà l'última nit de la carpa.

Pujar