19 d’octubre de 2020 19/10/20

Almassora encara la recta final de les obres en la plaça de l’Església de la Vila

Almassora encara la recta final de les obres en la plaça de l’Església de la Vila - (foto 1)
  • Martinavarro visita la zona amb els arquitectes redactors del projecte inicial

MÉS FOTOS
Almassora encara la recta final de les obres en la plaça de l’Església de la Vila - (foto 2)

Les obres de la Vila d'Almassora encaren ja la seua recta final amb la pavimentació de la plaça de l'Església i la incorporació del mobiliari. L'entorn de la parròquia de la Nativitat ha incorporat arbres i fanals d'acer corten per a respectar l'ambient antic de l'entorn. A més, en aquest últim tram de les obres, els operaris han elaborat els ancoratges per a col·locar les barreres que marcaran el recinte taurí en les dues setmanes festives d'Almassora.

A menys d'un mes per a la conclusió dels treballs, la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha visitat la zona al costat dels arquitectes redactors del projecte inicial, Juan Ramón Domínguez Catalá, José María Medrano Andrés i Gustavo Sáez González, per a mostrar-los l'avanç dels treballs ideats des del seu gabinet extern. El conjunt forma part del pla de conversió en zona de vianants de la Vila i està cofinançat al 50% pels fons FEDER de la Unió Europea i l'Ajuntament d'Almassora.

La plaça de l'Església està pavimentada en la pràctica la totalitat del perímetre i segueix la tònica dels materials emprats al carrer Sant Joaquim. També l'acer corten dels fanals de la plaça és el mateix que el de les plaques que senyalitzaran els accessos i per a la identificació dels edificis singulars. Durant aquestes pròximes setmanes, els empleats de l'empresa adjudicatària les instal·laran en l'asfalt del carrer ja convertit en zona de vianants. Les dues plaques més grans anunciaran l'inici del barri antic en el Raval i l'arribada a la plaça de l'Església.

D'altra banda, el projecte també inclou la retolació d'altres punts singulars del carrer Sant Joaquim. Entre ells estan l'arc medieval a l'altura dels números 45 i 53, el mur medieval a l'altura del número 42 i els edificis situats en els números 1, 17, 22, 25, 29, 46-48, 47-49 i 88. Els operaris instal·laran les plaques de manera perpendicular en l'entrada dels edificis més característics, històrics o especials de la via.

Finalment, la regidora de Territori ha avançat que mentre aquesta primera fase de les obres està a punt de finalitzar, “en el departament ja treballem per a poder traure a concurs públic en 2021 el següent tram d'obres, que abastarà la plaça Major, epicentre del barri antic, i els carrers del seu entorn”.

Pujar