elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora empra a quasi un centenar d'aturats gràcies a programes d'ocupació

Almassora empra a quasi un centenar d'aturats gràcies a programes d'ocupació
  • En total, es van destinar a plans de foment de l'ocupació 532.402,78 euros en el 2023, mentre que l'import total de les activitats formatives va ascendir a 1.083.406,63 euros.

La taula d'ocupació municipal de l'Ajuntament d'Almassora s'ha reunit per a fer balanç del pla d'ocupació i accions formatives del passat any i abordar la relació de llocs de treball a cobrir este exercici. Este òrgan, al qual estaven convocats els representants dels sindicats i de la resta de grups polítics, ha estat presidit per la regidora d'Ocupació, Silvana Rovira.

Així, l'any passat, es van beneficiar dels quatre programes d'ocupació posats en marxa un total de 92 veïns d'Almassora. En el pla d'ocupació municipal es van contractar 14 persones com a peons per a diferents àrees, mentre que l'agrari va arribar a 47 beneficiaris i el de Diputació a dues persones. El programa Empuju ha permés ocupar cinc treballadors menors de 30 anys en 2022-2023 i a altres sis en el període 2023-2024, mentre que el Explus ha emprat 18 aturats majors de 30 anys durant estos mateixos períodes.

En total, es van destinar a foment de l'ocupació 532.402,78 euros, dels quals prop de la meitat va ser aportació procedent de les arques municipals.

Quant a les accions formatives s'han dut a terme dos tallers d'ocupació amb un total de 40 alumnes i 8 membres en l'equip directiu i professorat, així com quatre tallers competencials i diferents cursos impartits pel Centre de Turisme (CdT) de Castelló i el Pacte Territorial dels Municipis Ceràmics. L'import total de les activitats formatives ha sigut d'1.083.406,63 euros.

Durant la reunió s'han aprovat les bases per a la selecció de treballadors desocupats per a la memòria sobre tasques de suport en reparació, neteja i manteniment de vies i edificis públics, així com a altres servicis municipals en 2024. “És important apostar per polítiques d'ocupació que permeten a persones parades tindre una eixida laboral, a més de desenvolupar accions formatives que milloren l'ocupabilitat dels nostres veïns, ajudant-los a trobar un lloc de treball”, ha explicat Rovira.

“Almassora és un municipi d'oportunitats i continuarem treballant en esta línia perquè els almassorins tinguen unes perspectives de vida concordes a les seues necessitats”, ha indicat la regidora.

Pujar