19 d’octubre de 2020 19/10/20

Almassora eleva a 1,5 milions d’euros el contracte de neteja de col·legis

Almassora eleva a 1,5 milions d’euros el contracte de neteja de col·legis - (foto 1)
  • Ix a licitació per 392.000 euros anuals per a rebre ofertes durant 15 dies

L'Ajuntament d'Almassora ha estimat en 1,5 milions d'euros el nou contracte de neteja dels sis col·legis durant quatre anys. El consistori ha tret a concurs públic aquest servei per un preu màxim anual de 391.941,35 euros. Les empreses interessades tenen 15 dies naturals per a presentar les seues ofertes a través de la Plataforma de Contractació del Sector Públic.

Tal com ha indicat l'alcaldessa, Merche Galí, en la reunió amb la regidora d'Educació, Raquel Barberà, el nou contracte suposa un increment de 50.000 euros respecte a l'anterior amb l'objectiu de millorar les prestacions i garantir una higiene més exhaustiva en els sis col·legis públics d'Almassora. “Ens trobem en un moment en què són necessaris tots els esforços en matèria de prevenció”, segons la primera edil.

L'Ajuntament entén que el bon funcionament del contracte depén primordialment de la planificació del mateix i de l'adaptació dels treballs a les necessitats concretes de cada col·legi. Per això, valorarà aquesta planificació tant a nivell d'operaris com de direcció. Així, les empreses candidates deuran justificar el treball que realitzarà cada operari en el col·legi de destí, així com el seu horari, antiguitat i formació. També figuraran els mitjans mecànics i materials de neteja proposats.

D'altra banda, el plec redactat pel consistori obliga les empreses candidates a avalar l'experiència tècnica en contractes de neteja d'edificis o col·legis en poblacions de més de 20.000 habitants. A més, les mercantils aspirants al concurs d'adjudicació hauran de tindre prèviament en plantilla i posar a la disposició de l'Ajuntament d'Almassora per a substitucions en el termini establit en aquest plec, almenys, a dos operaris de la mateixa categoria del personal a subrogar.

El plec també incideix en què “en tractar-se d'edificis sensibles pel tipus d'usuaris és convenient conéixer i valorar els materials que s'utilitzaran durant l'execució del contracte”. D'igual forma, el servei previst en horari lectiu té en compte aquesta circumstància.

Al marge de les tasques de neteja a l'interior dels centres, el departament municipal de Serveis Públics ha preparat un operatiu extraordinari de desinfecció als voltants dels col·legis per a garantir la màxima higiene. D'aquesta manera, els operaris de l'empresa encarregada de la neteja urbana dediquen aquesta setmana a endreçar els accessos i camins escolars per a allunyar qualsevol possible contagi coincidint amb l'inici del nou curs acadèmic el dilluns.

 

Pujar