2 de desembre de 2020 2/12/20

Almassora demanarà al Consell que actue per garantir la seguretat a l'entorn del Grup B

Almassora demanarà al Consell que actue per garantir la seguretat a l'entorn del Grup B - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almassora demanarà al Consell que actue per garantir la seguretat a l'entorn del Grup B - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Almassora remetrà un ofici d'alcaldia a la Conselleria d'Habitatge per a sol·licitar la seua actuació enfront dels nombrosos desperfectes que afecten l'edifici del 167 de l'Avinguda José Ortiz i que han sigut identificats com potencialment perillosos. La façana del bloc presenta diversos despreniments de taulell i l'abandó de l'espai ha deixat alguns cables a l'aire, així com objectes a l'interior que poden ser desplaçats pel vent.

  L'alcaldessa, Susanna Nicolau, va visitar aquesta setmana la zona acompanyada del president de l'associació de veïns del carrer València, Juan Carlos Sánchez, i es va comprometre a sol·licitar la intervenció del Consell a fi de garantir la seguretat dels residents en les zones properes a l'edifici, una actuació que para Nicolau és "urgent i inajornable". La primera edil també va confirmar in situ la necessitat de prendre mesures en aquells espais que competeixen a l'administració municipal, com la neteja de l'entorn i la reparació de la voreres.

  Les intervencions sol·licitades pel consistori "no exclouen que mantinguem la nostra posició respecte a la demolició de l'edifici, tal com hem manifestat en diverses ocasions i com ens han demanat els veïns", ha conclòs la primera edil. Així ho arreplegava també al proposta de Nicolau que el ple va aprovar el passat mes d'octubre i que apuntava al fet que la "única opció acceptable per a l'Ajuntament d'Almassora és la demolició dels actuals habitatges, que es troben buits i en un estat de conservació ruïnós".

  En aquell moment, l'executiu local va votar a favor de deixar sense efecte l'Acord de la Comissió Bilateral entre el Ministeri de Foment i la Comunitat Valenciana, relatiu a la regeneració de l'àrea del 167 de l'Avinguda José Ortiz i que estava dotat amb 1,7 milions d'euros. L'Ajuntament d'Almassora va remetre l'acord a la Conselleria d'Habitatge, juntament amb un informe tècnic que determinava l'estat de ruïna.
  Cal recordar que fins a tres acords plenaris aconseguits el 19 d'octubre de 2015, l'11 de gener de 2016 i el 14 de març del mateix any arrepleguen la posició dels grups municipals contrària a la rehabilitació de l'edifici i que assenyalen l'enderrocament del bloc com a única via possible.

  Pujar