28 de novembre de 2020 28/11/20

Almassora demana a Educació que amplie a 300.000 euros la reparació de l'IES Álvaro Falomir

Almassora demana a Educació que amplie a 300.000 euros la reparació de l'IES Álvaro Falomir - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora ha sol·licitat aquest matí a la Conselleria d'Educació que amplie a 300.000 euros el pressupost per a executar les millores en el sistema elèctric de l'institut Álvaro Falomir, treballs que han començat a primera hora. El consistori s'uneix a la petició del departament autonòmic d'Indústria perquè l'actuació, valorada en 50.000 euros, siga de major importància i transforme íntegrament el circuit elèctric.

  Els treballs de renovació del sistema elèctric, als quals en els pròxims dies s'afegirà la reforma d'una pista esportiva en l'institut, han començat aquest matí, segons el calendari previst. L'alcaldessa, Merche Galí, i la regidora d'Educació, María José Tormo, s'han desplaçat al centre del carrer Boqueres per a comprovar l'inici de les obres en l'aulari situat a l'esquena.

  La solució als desperfectes del sistema elèctric i de la pista esportiva situada a l'esquena de l'IES Álvaro Falomir es produeix després de la reunió mantinguda el passat 29 de juny amb el sotsdirector general d'Infraestructures Educatives, Jesús García Gil. Les representants municipals van traslladar les peticions de la comunitat educativa davant la situació que presenta el cablejat i el quadre elèctric del recinte, a més d'estudiar la proposta de modificar el projecte d'ampliació de 2009, que no s'ha executat en aquest temps.

  Només uns dies després de la trobada, el gabinet autonòmic va comunicar la dotació de 50.000 euros per a esmenar a partir d'avui les deficiències més greus del sistema elèctric, a més del poliment de la pista esportiva annexa al solar posterior. Els treballs s'ampliaran si la Conselleria d'Educació autoritza una actuació integral en el cablejat, tal com ha sol·licitat l'Ajuntament d'Almassora seguint la recomanació de la Conselleria d'Indústria.

  "La petició va encaminada a reemplaçar el circuit per un més modern davant l'abandó en el manteniment de la xarxa des de fa anys, és més àmplia que una intervenció puntual i, per tant, requereix de major pressupost", ha assenyalat la regidora d'Educació. Tormo confia que la Conselleria d'Educació done el vistiplau a la reclamació que el consistori comparteix amb Indústria per a evitar qualsevol tipus d'accident i que el sistema elèctric s'adapte a les noves necessitats dels usuaris.

  D'altra banda, l'Ajuntament està a l'espera de conèixer en els pròxims dies si el Consell confirma la redacció d'un nou projecte d'ampliació de l'IES Álvaro Falomir per a substituir el de 2009. Vuit anys després, l'obra no s'ha executat i les demandes han variat. La Generalitat Valenciana valora la possibilitat d'incloure cicles formatius en l'oferta acadèmica del centre.

  Pujar