25 de novembre de 2020 25/11/20

Almassora culmina la primera fase de la reforma de Sant Jaume després d'invertir 125.000 euros

Almassora culmina la primera fase de la reforma de Sant Jaume després d'invertir 125.000 euros - (foto 1)
  • Les obres continuaran amb la licitació del segon tram després de les vacances

La primera fase de la reforma del carrer Sant Jaume d'Almassora ha finalitzat. Les obres, valorades en 125.000 euros, han permès executar un tram de 350 metres entre els carrers Albocàsser i Dos de Maig, a l'oest del vial, amb l'objectiu d'alinear el conjunt del vial, reduir la velocitat i crear un bulevard amb espais verds i carril bici que en el futur connectarà amb el del carrer Boqueres.

Els treballs van concloure coincidint amb la fi de l'exercici i ja deixen visibles voreres més amples i accessibles. Les noves tenen 2,20 metres d'ample i compartiran espai amb un únic carril de circulació en cada sentit, un fet definitiu per a evitar les altes velocitats que registra el carrer Sant Jaume. Els dos carrils de l'actualitat en cada sentit, al marge dels guals de reducció, afavoreixen conductes perilloses al volant

Segons ha avançat la regidora d'Urbanisme, Carmina Martinavarro, després de les vacances nadalenques els tècnics trauran a licitació la segona fase de les sis en què està dividida la reforma, un projecte que en aquesta nova intervenció afectarà al mateix tram de la via però en l'extrem oposat. "Demanem disculpes als veïns per les molèsties que els estan causant les obres, però la finalitat segueix sent millorar la seguretat de tots i prioritzar al vianant en un carrer que té espai suficient perquè convisquem tots", ha defensat.

De fet, l'Ajuntament d'Almassora ha arreplegat la proposta que van traslladar els residents a l'edil en la reunió a la qual els va convocar per a presentar-los el projecte i en la qual van sol·licitar més zones verdes i espais infantils. Al temps, van confirmar les molèsties acústiques de les bandes reductores de velocitat i la necessitat de mantenir espais per a aparcar en determinats trams del carrer.

Recollides les seues peticions, les obres que van finalitzar dies arrere han suposat demolicions per a incorporar la xarxa de sanejament i drenatge de pluvials, la urbanització, la xarxa de reg i xarxa d'aigua potable, el subministrament i col·locació de nous elements de senyalització i el fresat de les marques horitzontals. El projecte dissenyat des del departament municipal d'Urbanisme suposa la reconfiguració de tot el carrer i una aposta per l'ús de la bicicleta en l'àmbit urbà.

De fet, aquest carril previst en el disseny s'incorporarà al traçat obert en el mes de desembre en el carrer Boqueres i que en breu connectarà amb els accessos cap a Castelló i Borriana. A més, enguany s'ampliarà fins a l'encreuament amb la calle Constitució per a completar una superfície aproximada de 700 metres quadrats d'obra civil i 600 metres lineals de senyalització horitzontal específica de via ciclista.

Pujar