2 de desembre de 2020 2/12/20

Almassora crearà un programa d'activitats d'oci per a joves amb diversitat funcional

Almassora crearà un programa d'activitats d'oci per a joves amb diversitat funcional - (foto 1)

  Les regidories de Joventut i Serveis Socials de l'Ajuntament d'Almassora treballen en l'elaboració d'un programa d'activitats d'oci i temps lliure amb l'objectiu d'integrar als joves amb diversitat funcional en la vida social del municipi. Els participants realitzaran activitats com a excursions, proves esportives o berenars a l'aire lliure durant els caps de setmana en les instal·lacions del municipi, en les quals compartiran el temps lliure amb altres xics i xiques.

  A més, el projecte contempla la programació de dues hores setmanals (de dilluns a divendres) de tallers i altres activitats, que es desenvoluparan en l'Ateneu Jove i gràcies a les quals els joves podran millorar els seus hàbits socials, la seua forma física i treballar l'expressió a través del jocs o altres tècniques no formals. Entre les propostes, destaquen les sessions de balls, de manualitats, de karaoke i de diferents disciplines esportives i visites a un forn de pa tradicional, a un hort o als comerços locals.

  El programa, que s'activarà a partir del mes de octubtre, té 15 places i està dirigit a persones amb diversitat funcional d'entre 15 i 35 anys. Així mateix, la participació està oberta als familiars, als quals el projecte implicarà per a aconseguir la visibilització i la sensibilització respecte a la imatge social d'aquest col·lectiu.

  "Hem de caminar cap a la normalització i aconseguir que la participació de persones de qualsevol edat amb diversitat funcional siga habitual, i no excepcional, en el nostre municipi", ha assegurat la regidora de Servei Socials, Diana Belliure. "Aquest plantejament va encaminat a millorar la seua qualitat de vida i a crear nous llaços socials, per al qual l'equip a càrrec dels joves farà un seguiment individualitzat de cada participant", ha explicat Belliure.

  Per la seua banda, l'edil de Joventut, Xavier Trenco, ha destacat que el tipus d'activitats que proposarà l'equip de govern fugirà d'"els tractaments de caràcter infantil" i cercarà "estimular l'aprenentatge de nous conceptes i que els joves aprenguen uns dels altres". El regidor ha posat l'accent en la voluntat del projecte de col·laborar amb les associacions i els clubs locals, un fet cosa que per a Trenco "enfortirà el sentiment de pertinença dels xics i xiques al municipi".

  Respecte als professionals que duran a terme el programa, la proposta passa per emprar tres educadors o educadores amb els coneixements pedagògics necessaris per a fer-se càrrec del grup. Les activitats es desenvoluparan a l'Ateneu Jove, la Casa de la Cultura o la piscina municipal, entre altres espais.

  Pujar