elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora crearà un nova torre d'observació d'aus al costat de les llacunes del Millars

Almassora crearà un nova torre d'observació d'aus al costat de les llacunes del Millars

  La Regidoria de Turisme adequarà els espais del riu Millars propicis per a l'observació d'aus a fi de "potenciar el turisme ornitològic i impulsar la venda del les rutes que hem desenvolupat sobre la base d'aquest recurs natural amb el qual compta Almassora", com ha confirmat l'edil responsable de la delegació, Amaya Gómez. Per a això, el consistori ha desenvolupat un projecte de millora de l'equipament per a l'observació d'aquest tipus de fauna amb un cost estimat de 21.864,70 euros, el qual inclou ampliació i millora de les infraestructures existents i renovació de la cartelleria.

  La primera de les actuacions serà la instal·lació d'un torre panoràmica d'observació entre les llacunes 1 i 2 del riu, al costat de la senda verda. L'estructura de fusta tindrà una altura de tres metres i comptarà amb una escala per a accedir fins a la part superior. En estar situada sobre la senda, elevada sobre el nivell del riu, "la perceptiva de l'observador serà ideal per a albirar i prendre fotografies del trànsit d'aus durant totes les èpoques de l'any", ha incidit Gómez.

  Així mateix, Turisme preveu millorar l'observatori situat a l'est de les llacunes, de manera que l'obertura d'una finestra nova en la paret permeta obtenir un angle d'observació nou cap a l'interior del llit del riu. En aquest mateix punt està previst ampliar la paret frontal de l'estructura per a evitar que els visitants siguen vists per les aus en accedir, a més d'instal·lar portes en les finestres de l'observatori per a evitar que el pas dels turistes espanti als animals.

  També en aquest observatori, el consistori aplicarà un tractament de manteniment de tota la fusta, una acció similar a la que durà a terme en l'àrea recreativa. En aquest punt els operaris aplicaran un producte protector al conjunt de 10 taules, quatre papereres, tanques i senyalització de fusta existents. Pel que respecta als panells informatius de la zona, el contingut serà revisat, maquetat i dissenyat per a ser imprès novament, ja que els actuals materials estan molt deteriorats.

  Vídeo promocional de 'Birding Almassora'

  Gómez ha presentat aquest matí el vídeo publicitari de 'Birding Almassora', un treball que mostra la gran varietat d'espècies que poden localitzar-se en la desembocadura del Millars. La peça presenta un espai de més de 460 hectàrees en el qual es poden observar a prop 200 tipus d'aus. La diversitat de paisatges que de troben en la part baixa del riu, formada per aiguamolls, canyars i prats secs afavoreix l'arribada d'un ampli ventall de varietats que conformen "un dels espais més privilegiats de la Comunitat Valenciana per a l'observació d'aus", com ha apuntat la regidor de Turisme.

  Pujar